https://cdn.pixabay.com/photo/2017/02/25/15/43/ski-2098123_1280.jpg
https://cdn.pixabay.com/photo/2017/02/25/15/43/ski-2098123_1280.jpg

De verborgen parels van het skitoerisme: Ontdek minder bekende skigebieden in de Alpen voor een unieke ervaring

Partnerbijdrage

Wanneer mensen denken aan een skivakantie in de Alpen, komen vaak namen als Chamonix, Zermatt en St. Anton naar boven. Deze bekende skibestemmingen trekken jaarlijks duizenden bezoekers aan, maar er zijn ook minder bekende pareltjes in de Alpen die een unieke en betoverende ervaring bieden voor skiërs en snowboarders die op zoek zijn naar iets anders dan de typische toeristische hotspots. Laten we samen enkele van deze verborgen juweeltjes verkennen en ontdekken waarom ze het ontdekken waard zijn. Kijk op Ski-Pro.com voor alle skilessen in de Alpen.

Andermatt, Zwitserland: 

Andermatt, gelegen in het hart van Zwitserland, is een charmant skidorp dat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden, maar nog steeds relatief rustig blijft in vergelijking met andere Zwitserse skigebieden. Met zijn uitgestrekte off-piste terrein en uitdagende pistes is Andermatt een paradijs voor gevorderde skiërs en snowboarders die op zoek zijn naar avontuur.

Sella Nevea, Italië: 

Verstopt in de noordoostelijke hoek van Italië, dicht bij de grens met Slovenië, ligt Sella Nevea, een klein skigebied met een unieke charme. Dit gebied staat bekend om zijn sneeuwzekere pistes en adembenemende uitzichten op de Julische Alpen. Met minder drukte en betaalbare prijzen is Sella Nevea een geweldige keuze voor gezinnen en beginners.

Les Contamines-Montjoie, Frankrijk: 

Weggestopt in het Massif du Mont-Blanc, biedt Les Contamines-Montjoie een authentieke alpine ervaring zonder de drukte van nabijgelegen skigebieden zoals Chamonix. Met meer dan 120 kilometer aan pistes, omgeven door prachtige dennenbossen en besneeuwde bergtoppen, is dit een ideale bestemming voor liefhebbers van rust en natuur.

Golm, Oostenrijk: 

Golm, gelegen in het Montafon-dal in Vorarlberg, is een verborgen parel die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Dit familievriendelijke skigebied biedt een verscheidenheid aan afdalingen voor alle niveaus, evenals uitstekende off-piste mogelijkheden voor avontuurlijke skiërs en snowboarders. Met zijn sfeervolle berghutten en schilderachtige uitzichten is Golm een ideale plek voor een ontspannen skivakantie.

Val Cenis, Frankrijk: 

Ver weg van de drukte van de grote skiresorts, ligt Val Cenis verscholen in de Franse Alpen. Dit charmante skigebied biedt een combinatie van traditionele architectuur, prachtige landschappen en uitdagende pistes. Met meer dan 125 kilometer aan afdalingen en talloze mogelijkheden voor off-piste avonturen, is Val Cenis een perfecte keuze voor zowel gezinnen als ervaren skiërs op zoek naar een rustige en authentieke skivakantie-ervaring. Bovendien staat de regio bekend om zijn uitstekende gastronomie, waar bezoekers kunnen genieten van heerlijke lokale gerechten in gezellige berghutten langs de pistes.

Dit artikel wordt u aangeboden door ski-pro.com. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze krant.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant