Veilig Verkeer Nederland afdeling Bronckhorst en de leerlingenraad Dorpsschool Halle. Foto: Rick Wolsink

Veilig Verkeer Nederland afdeling Bronckhorst en de leerlingenraad Dorpsschool Halle. Foto: Rick Wolsink

Sponsoring veiligheidsfietshesjes voor Dorpsschool Halle

Onderwijs

HALLE – Op donderdag 21 december heeft VVN afd. Bronckhorst hesjes overhandigd aan de leerlingenraad en alle leerlingen van groep 5 t/m 8 van Dorpsschool Halle. 

Er wonen veel kinderen in het buitengebied van Halle die in het donker naar school moeten fietsen. Ook de smalle provinciale weg, dwars door Halle, zorgt voor situaties die minder veilig kunnen zijn. Ook wil de leerlingenraad en de school ervoor zorgen dat de schoolroute voor alle leerlingen zo veilig mogelijk is.

De school, ouders, leerlingen en VVN afd. Bronckhorst willen een zo veilig mogelijke verkeerssituatie creëren voor alle leerlingen en ouders die in de donkere dagen naar de school fietsen en straks ook in het donker naar huis fietsen. Ook bij uitstapjes kunnen de veiligheidshesjes ingezet worden om leerlingen een zo veilig mogelijk te verplaatsen.

Muis (groep 8) Dex en Beer (groep 7), Evi en Iris (groep 5) en Rosa (groep 5) zijn de zes leden van de leerlingenraad van de Dorpsschool Halle. Zij wilden voor alle kinderen van groep 5 tot en met 8 veiligheidshesjes aanschaffen voor een veilige schoolgang. De leerlingenraad heeft contact gelegd met Veilig Verkeer Nederland afdeling Bronckhorst om hierin samen te werken. Beiden hebben de kosten op zich genomen.

“Kinderen zijn de toekomst, dus zij zijn onze volgende generatie die straks het voorbeeld gaan geven aan anderen! We moeten hen vaardig maken in het verkeer en een veilige schoolroute kunnen garanderen”, zegt Rick Wolsink, directeur-bestuurder Dorpsschool Halle.

Leerlingen van de Dorpsschool Halle. Foto: Rick Wolsink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant