De Boerderij Zelhem exposeert tijdens de Kunst4daagse werk van cursisten. Foto: PR
De Boerderij Zelhem exposeert tijdens de Kunst4daagse werk van cursisten. Foto: PR

Vier dagen kunst bij De Boerderij

Cultuur

ZELHEM – De Boerderij Zelhem houdt een kunsttentoonstelling van Hemelvaartsdag 9 mei, tot en met zondag 12 mei. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen belangstellenden komen kijken aan de Meeneweg 4 in Zelhem.

Dit jaar zit De Boerderij niet in de route van de Kunst4daagse, maar er is wel een mooie tentoonstelling van het werk van de cursisten te zien. Loop eens binnen en kijk welke (kunst)werken door de mensen zijn gemaakt.
Het is een heel diverse tentoonstelling, van tekeningen en schilderijen tot allerlei zaken die bijvoorbeeld van wol zijn gemaakt. Alle activiteiten van De Boerderij komen aan bod. Kijk eens rond en verwonder over alles wat er wordt gedaan.
Zeg nu zelf: wat is er fijner dan iets moois maken met je handen van een broodje klei? Je handen vies, maar dat geeft niets, water en zeep doet wonderen in dat geval. Gezellig samen in de weer met het aller aardse product dat er is: klei. Van potten tot beelden, maar ook kleine objecten, de cursisten maken van alles.
Je kunt jaloers worden op iemand die mooi kan tekenen of schilderen. Maar iedereen kan de basisvaardigheden bij De Boerderij leren! Jaloers worden hoeft dus niet meer. Henrice Teunissen en Aard Bremer geven al jaren teken- en schilderlessen. Vaak beginnen de cursisten met het “dat kan ik nooit”. Nu zijn er cursisten die her en der hun werk exposeren. Dat hadden zij zelf nooit gedacht, een eigen expositie!

Tijdens de tentoonstelling worden voor de innerlijke mens de lekkerste wafels gebakken door de vrijwilligers en er is ook koffie of thee, om na te genieten van alle indrukken opgedaan tijdens deze Kunst4daagse.
Loop maar rustig door de gebouwen en kijk de ogen uit met alle dingen die de cursisten maken of doen. Er is zoveel te zien!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant