Werk van Koosje Zomer: 'Vriendinnen III', acryl op paneel, 50x70 cm. Eigen foto
Werk van Koosje Zomer: 'Vriendinnen III', acryl op paneel, 50x70 cm. Eigen foto

Tentoonstelling ‘Zomer’: Summertime in Galerie Zelhem

Cultuur

ZELHEM - ‘Zomer’ is na ‘Lente’ het tweede thema in de tentoonstellingsreeks ‘Seizoenen’ in Galerie Zelhem, gelegen boven Bibliotheek Zelhem aan de Burg. Rijpstrastraat 4 in Zelhem. Vier kunstenaars tonen vanuit verschillende kunstvormen hun werk geïnspireerd op de zomer. Hun beeldtaal is divers, van ingetogen en romantisch tot expressief. Deze zomerse expositie is te zien van 13 april tot 15 juni in Galerie Zelhem tijdens de openingsuren van de aangrenzende Bibliotheek Zelhem: dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, op donderdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. 

De opening - voor iedereen gratis toegankelijk inclusief een zomers drankje - is op zaterdag 13 april om 17.00 uur in Galerie Zelhem. De kunstenaars geven dan ieder een toelichting op hun werk, dat ook te koop is. De exposerende kunstenaars zijn Koosje Zomer, Diana van Hal, Marijke de Wit en Klaashenk Blonk. De expositie biedt de gelegenheid kennis te maken met het werk van deze kunstenaars die ieder vanuit hun eigen originele kijk het zomerse thema verbeelden. Zomer is niet zomaar een periode van het jaar, het is een gevoel. De kunstenaars nemen de bezoeker mee in hun unieke verbeelding van dat gevoel. 

De kunstenaars
Koosje Zomer is niet wegens haar naam gekozen. Het thema verbeeldt zij in romantische schilderijen, die direct een zomerse sfeer oproepen. Haar werk is figuratief, maar wordt spannend door geabstraheerde vormgeving. Naast schilderijen maakt zij stalen sculpturen in dezelfde beeldtaal met een verrassend open driedimensionaliteit. Zij heeft landelijke bekendheid gekregen als winnares van het televisieprogramma Sterren op het doek.
Diana van Hal maakt expressieve lino’s. Zij verwelkomt hierin invloeden van andere culturen, met name Afrikaanse motieven. Zij maakt gebruik van de reductietechniek, wat wil zeggen dat elke nieuwe kleurlaag op de vorige wordt afgedrukt door dieper in het linoleum te snijden. Zo ontstaat de levendige grafiekkunst van haar lino’s.
Marijke de Wit schildert in olieverf of gouache de buitenwereld die door dunne doorschijnende gordijnen wordt toegelaten tot de binnenwereld. Met die broze façade creëert zij een haast verlegen, intieme sfeer.
Klaashenk Blonk wil het publiek het avontuur van kunst laten beleven. Dit doet hij in expressieve objecten van keramiek. In Dordrecht heeft hij zijn eigen educatieve galerie Kunst en Vorm. Net als Diana van Hal is ook hij geïnspireerd door Afrikaanse motieven.

Toegang is gratis. 


galeriebibliotheekzelhem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant