'Wij zijn de brandweer'. Foto: PR
'Wij zijn de brandweer'. Foto: PR

Brandweer Zelhem viert 200-jarig bestaan

Algemeen

ZELHEM - Brandweer Zelhem bestaat dit jaar 200 jaar en dat gaan we vieren! Dit doen we op zaterdag 7 juli samen met ZeBra, de Zelhemse Braderie, in het centrum van Zelhem. De brandweer is deze dag actief op het Stationsplein in Zelhem. Burgemeester Besselink is om 13.00 uur aanwezig om iedereen te verwelkomen. Iedereen van jong tot oud is van harte welkom om tussen 13.00 uur en 20.00 uur het brandweervak van dichtbij te ervaren en te beleven.

Zo vinden er verschillende demonstraties en activiteiten plaats en kun je als bezoeker brandveiligheid in de VR Experience ervaren. Met deze virtuele beleving kan je bijna echt ervaren hoe je een brand in huis kunt voorkomen en hoe lastig het kan zijn om te vluchten als er brand uitbreekt in de woning. Ook kun je zien hoe een slachtoffer uit een auto gered wordt met hydraulisch redgereedschap. En ervaar bijvoorbeeld wat er gebeurt als een airbag geactiveerd wordt. Deze en nog meer demonstraties worden tijdens de open dag meerdere keren gegeven.

Er zijn ook diverse voertuigen te zien. Naast de voertuigen van brandweer Zelhem, zijn onder andere ook de hoogwerker van brandweer Doetinchem en de brandweerboot van Steenderen aanwezig. Enthousiaste brandweermensen staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Voor de kinderen is er ook genoeg te zien en te beleven. Meedoen bij de brandweerspelen. Springen op het brandweerspringkussen. Kennismaken met onze brandweermascotte Smokey.

Brandweer Zelhem zoekt ook nieuwe collega's
De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven hebben we nieuwe mensen (M/V) nodig.Benieuwd of een betaalde uitdaging als brandweerman of – vrouw ook iets voor jou is? Kom dan op 7 juli naar de open dag of neem contact op via brandweer.zelhem@vnog.nl

Voor algemene informatie over de brandweer zie www.brandweerzelhem.nl of bel/mail met de postcommandant René Jolink, tel. 06-51250223 (na 17.00 uur), email brandweer.zelhem@vnog.nl

Ook andere brandweerposten in de regio kunnen nieuw talent gebruiken. Kijk op www.bijdebrandweer.nl om welke posten het gaat.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant