Bluesrock van Burt Mayer & Friends. Foto: PR
Bluesrock van Burt Mayer & Friends. Foto: PR

Burt Mayer & Friends bij LIVE@IDEAAL

Algemeen

Zelhem - Woensdagavond 25 oktober 2017 staat de band 'Burt Mayer & Friends' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden door de presentator van het programma bevraagd over hun roots en aspiraties in de muziek.

'Burt Mayer & Friends' is een powerblues trio, dat met passie een repertoire vertolkt uit de jaren 60/70 met nummers van onder andere ZZ-top, Herman brood, Jimmy Hendrix, Steve Ray Vaughn, Sweet d' Buster, The Cream, George Harrison, Jeff Healey. Daarnaast staan ook nummers van (tegenwoordige) blueshelden als John Mayer op de setlist.

De band bestaat uit 'oud gedienden' met Christiaan Meurs, de voormalig drummer van Long Tall Ernie and the Shakers, Ann Palmer en Hank the Knife op het slagwerk. De samenwerking met Burt Mayer (guitar & lead vocals) bestaat al sinds begin jaren tachtig toen ze met de band 'Dr. Pop' een hit scoorden met de song World at War. Die succesvolle samenwerking is sindsdien in diverse formaties voortgezet. De basis voor het bluesy geluid wordt gelegd door de Benjamin van de groep, Henk ten Kate (bass & backing vocals).

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant