Vikingen van Scouting Sweder van Voorst in hun Walhalla. Foto: Ellen Stortelder
Vikingen van Scouting Sweder van Voorst in hun Walhalla. Foto: Ellen Stortelder

Sweder van Voorst eindigt negentiende na Vikingtocht

Algemeen

HUMMELO - Zaterdag 21 en zondag 22 oktober namen 69 scoutinggroepen met in totaal ruim 2500 deelnemers in de provincie Gelderland deel aan de jaarlijkse Jotihunt. Scouting Sweder van Voorst uit Hummelo en Keppel deed mee en verdiende in het weekend vol opdrachten, hints en hunts binnen het thema 'Vikingen' genoeg punten voor een negentiende plaats.

Meer dan een week voor de Jotihunt stond de eerste opdracht al op de website: maak bij de thuisbasis een Walhalla. Een flinke klus, want deze moest minimaal vijf meter breed zijn en minimaal twee meter hoog, met een dak van gouden schilden, ruime toegangspoort en regenboogpad. Achter het Walhalla moest de hoge boom 'Laeradr' duidelijk zichtbaar zijn en op het dak stond geit Heidrun. Het hele weekend kwamen er verder opdrachten waar het Walhalla een rol speelde.

Vrijdagavond werden in het clubgebouw in Hummelo de laptops uitgeklapt. Slaapzakken konden worden uitgerold op de slaapzaal. Er was voldoende eten en drinken ingeslagen en voor de zaterdag was een ouder bereid gevonden om pannenkoeken te bakken. Om 9.00 uur zaterdagochtend kwam de eerste opdracht binnen, de wedstrijd was begonnen. De foto-opdrachten moesten worden uitgevoerd op verschillende locaties, met minimaal drie Vikingen. Daarnaast moest er een groepsfoto in het Walhalla worden gemaakt en foto's van de uitgevoerde opdrachten worden ingestuurd, bijvoorbeeld van het gevlochten haar, de uitbeelding van de weekdagen die hun naam danken aan een Germaanse god en de bouw van een katapult.

Voor het libdub filmpje moest de muziek van 'Hé Wickie Hé' worden gebruikt. In het Walhalla kwamen Wickie, Halvar, Ylva, Knud, Oele, Helar, Sven, Bengt en Pokka voorbij, in allerlei situaties. Maar ook filmpjes, zoals het 'reclamespotje' en het trotseren van het gebouwde Vikingparcours werden beoordeeld.

Bij een vossenjacht moeten vossen worden gevonden, 'gehunt'. Daar waren coördinaten voor nodig, die in raadsels werden doorgegeven. De codes stonden onder andere verborgen in een Vikingmodel scheepsonderdelen, het runeschrift, vliegtuigregistratienummers, modelnummers van auto's, snippers van een Knäckebrödverpakking, Viking FM top 40 en het vingertje van Wicky of Viking grasmaaiers.

Dertig uur duurde de Jotihunt en na een aantal tussenstanden, was zondag om 16.00 uur precies de eindstand bekend. Scouting Sweder eindigde op de negentiende plaats. Scouting Duiven behaalde deze editie de meeste punten en ontving de Jotihunt-trofee.


www.scoutingsweder.nl

www.facebook.com/scoutingsweder

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant