De prijswinnaars van de Zeskamp. Foto: Rob Verkerke Photography
De prijswinnaars van de Zeskamp. Foto: Rob Verkerke Photography Foto: Rob Verkerke Photography

'Buuls en de Buulerinnen' winnaars Smoks Zeskamp 

Algemeen

Jeugdtheater over zuiniger omgaan met 'Moedertje Aarde'

Zelhem - De organisatie van de SmoksLympics en de Smoks Zeskamp had besloten om de Smoks Hanne Dag dit jaar op de zondag te houden. Belangrijkste reden daarvoor was het aanvangstijdstip van 12.00 uur, waardoor de zeskamp ook bij daglicht gehouden kon worden. Dat laatste lukte daardoor, want rond 20.00 uur was de strijd gestreden en konden de prijzen uitgereikt worden.

Door Jan Knoef

De hoop was ook dat iedereen op de zondag meer tijd had om met de kinderen naar de SmoksLympics te komen. Dit bleek helaas niet waar, want er kwamen minder kinderen af op de spelletjesmiddag met de strijd om de 'Gouden Klomp'. Het plezier voor de jeugd was er niet minder om.

Er waren weer nieuwe spellen ontwikkeld en er stond een heuse opblaasbare stormbaan waar de jeugd zich naar hartenlust kon uitleven. Na twee en een half uur spelen konden de 'Gouden Klompen' worden uitgereikt. Aansluitend kon de jeugd met ouders en andere belangstellenden genieten van een heerlijk stuk theater, waarin Angelie en Rondhé aan de kinderen probeerden uit te leggen dat we zuiniger moeten omgaan met 'Moedertje Aarde'.

Zeven teams gingen de strijd met elkaar aan tijdens de Smoks Zeskamp. Ook hier werd de stormbaan gebruikt en was de waterbak scherprechter bij het 'Rode draad' spel. Het team 'Drillen & Chillen' had de mooiste 'Joker' gemaakt en mocht daarvoor een extra prijs ontvangen. De inzet van de Joker leverde het team vijf extra punten op. Net te weinig om in de prijzen te vallen.

De prijzen werden gewonnen door 'Echt niet getroffen' (derde), 'Hannes en de Hendrikjes' (tweede) en de eerste prijs ging naar het team 'Buuls en de Buulerinnen'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant