Niek Willemsen (r), voorzitter Stichting Noodhulp Zelhem ontvangt de cheque uit handen van Jan Dekker, voorzitter Goede Doelen Commissie Lionsclub Wisch 'De Hamalandse Marken'. Foto: PR
Niek Willemsen (r), voorzitter Stichting Noodhulp Zelhem ontvangt de cheque uit handen van Jan Dekker, voorzitter Goede Doelen Commissie Lionsclub Wisch 'De Hamalandse Marken'. Foto: PR

Steuntje in de rug voor Noodhulp Zelhem

Algemeen

ZELHEM - Op uitnodiging van de Lionsclub Wisch 'De Hamalandse Marken' kwam voorzitter van de Stichting Noodhulp Zelhem, Niek Willemsen, vertellen over het werk van de stichting en de noodzaak de coördinatie van de inzet verder te versterken. Aangezien een financieel steuntje in de rug de stichting veel goed zou doen, overhandigde Jan Dekker als voorzitter van de Goede Doelen Commissie van deze Lionsclub, een cheque ter waarde van 500 euro aan Willemsen. Het bedrag zal worden gebruikt voor het aanstellen van een derde coördinator.

Naoberschap was sinds mensenheugenis een betekenisvol verschijnsel voor menigeen die er op een gegeven moment beter even niet alleen voor kon staan. Bij ziekte, overlijden, ongelukken en in tal van andere dringende situaties was het een zegen wanneer zonder omhaal praktische hulp opdaagde. Veranderingen in de samenleving deden halverwege de vorige eeuw de noodzaak voelen die hulp op een meer structurele manier te organiseren. In de toenmalige gemeente Zelhem ontstond zo veertig jaar geleden de Stichting Noodhulp Zelhem met vrijwilligers en een zeer bereikbaar aanspreekpunt.

De Stichting heeft in de achterliggende jaren zijn bestaansrecht ruimschoots bewezen en de wenselijkheid van een maatschappelijk vangnet neemt zeker in een tijd van afnemende sociale samenhang alleen maar toe. Daartoe besloot de Lionsclub tot financiële steun.


Niek Willemsen (r), voorzitter Stichting Noodhulp Zelhem ontvangt de cheque uit handen van
Jan Dekker, voorzitter Goede Doelen Commissie Lionsclub Wisch 'De Hamalandse Marken'. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant