Lionsclub Bronckhorst en Jordi Wesselink werken samen vor het goede doel. Foto: Lionsclub Bronckhorst
Lionsclub Bronckhorst en Jordi Wesselink werken samen vor het goede doel. Foto: Lionsclub Bronckhorst

Lionsclub Bronckhorst legt lat weer hoger bij tulpenactie

Algemeen

BRONCKHORST - De dertig leden van Lions club Bronckhorst gaan binnenkort samen met enige leden van de Leo Club Achterhoek i.o. voor het zesde jaar op rij weer op pad om in zoveel mogelijk dorpen en buurtschappen binnen de gemeente Bronckhorst tulpen te verkopen. De opbrengst is bestemd voor de goede doelen van de Lionsclub.

Verkochten de Lionsleden vorig jaar 2500 bossen, dit zijn 25.000 tulpen, dit jaar ligt de lat weer hoger en hoopt men zo'n 3000 bossen tulpen aan de man te brengen. De Lionsclub koopt de tulpen scherp in, dankzij de welwillende medewerking van Jordi Wesselink van IJsseltulp in Toldijk.

Een van de goede doelen dit jaar is de foundation Tjommie, een internationale organisatie die duizenden kinderen in Zuidelijk Afrika helpt voor de armoede te behoeden en hen een kansen te bieden om een normaal leven op te bouwen. Daartoe ontwikkelt Tjommie projecten op het gebied van gezondheid en voeding, onderwijs en sport en cultuur. Stichting Intermobiel/Veronique Steentjes is het tweede goede doel: zij zetten zich in voor jongeren die door een lichamelijke handicap of chronische ziekte minder mobiel of aan huis gebonden zijn. Ook Stichting Het Vergeten Kind is een goed doel: vergeten kinderen zijn er ook in ons land, ruim 30.000 en misschien ook wel in de buurt. Kinderen die verwaarloosd, misbruikt, verstoten, mishandeld zijn en niet echt kind kunnen zijn. De stichting biedt hen passende activiteiten aan in een kindvriendelijke omgeving.

De opbrengst van de tulpenverkoop gaat geheel naar de goede doelen van de Lionsclub. "Momenteel zijn tulpen in felle kleuren weer geliefd", aldus Jordi Wesselink. "En tulpen zijn en blijven zeer gewild bij de mensen, de tulp biedt veel bloem voor weinig geld."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant