Blue2Red op podium Live@Ideaal. Foto: PR
Blue2Red op podium Live@Ideaal. Foto: PR

Van een 'blue mood' tot 'inspired' bij Live@Ideaal

Algemeen

ZELHEM - Woensdagavond 26 oktober staat de band 'Blue2Red' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

Blue2Red ontstond tien jaar geleden toen Hester en Henk elkaar tegenkwamen op een vriendenfeest. Gitaar erbij en er ontstond spontaan een muzikale klik. Als duo werden ze kort daarna gevraagd voor een bijzonder optreden.

Er werd snel een gelegenheidsformatie met een setlist in elkaar gezet en het optreden werd een succes, waarna ze besloten om het wat serieuzer en definitiever aan te pakken.

Blue2Red ontstond als vaste formatie, compleet met setlist, apparatuur en oefenruimte in Zwolle. Na een aantal wisselingen in de bezetting bestaat Blue2Red nu uit Hester Wilms, zang, John Koopman, drums en percussie, Jack Kroes, bas en Henk van der Kolk-gitaar. Thomas Manetti verzorgt op saxofoon regelmatig gastoptredens.

Blue2Red betekent letterlijk: van blauw naar rood. Overdrachtelijk betekent het dat het soms een kunst is om van een 'blue mood' te komen tot 'inspired'. De muziek van Blue2Red moet je in die beweging brengen. Daarvoor put de band uit het brede scala van blues, soul en jazzmuziek en altijd nummers die de gezamenlijke band aanspreken. De band speelt puur voor ontspanning. Dat geldt ook voor optredens.

Het late nachtwerk met veel gesleep van spullen wordt zoveel mogelijk vermeden en van optredens op leuke locaties krijgen ze een kick. Zo organiseerden ze in 2013 een aantal optredens in Toscane in ruil voor gratis accommodatie. Overdag vakantie, 's avonds muziek met lekker eten. Een optreden kan, afhankelijk van de vraag, groot of klein, versterkt of akoestisch, als duo, trio of met de gehele band met of zonder Thomas op saxofoon er bij.

Live@Ideaal
Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant