Let it Happen bij Live@Ideaal. Foto: PR
Let it Happen bij Live@Ideaal. Foto: PR

Let it Happen bij LIVE@IDEAAL

Algemeen

Zelhem - Woensdagavond 28 september staat de band 'Let it Happen' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur, vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem, wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

Let it Happen is al in het begin van de jaren '90 ontstaan met als uitgangspunt dat songs over het algemeen ontstaan door jammen, experimenteren en terugluisteren. Na een aantal succesvolle optredens kwam de band in contact met de in Ruurlo wonende Amerikaanse soulzanger Arthur Conley (Sweet Soul Music), die wel wat zag in deze band. In 1996 raakte de band echter in het slop en verdween geruisloos van het podium.

In 2013 werd één van de leden van de band benaderd met de vraag of ze weer bij elkaar zouden willen komen, ter ere van het 30-jarig bestaan van café 'de Ruif' in Neede. Dit viel, zowel bij het publiek als bij de bandleden, in goede aarde. Ook de organisatie van de SEN feesten was onder de indruk en vroeg de band te komen optreden. De oude eigen nummers werden opgepoetst, nieuwe werden toegevoegd aan het repertoire en Let it Happen was weer 'on de road'. In de huiskamer van de zanger werden onder de titel 'You can have it!' vier tracks opgenomen, die te beluisteren zijn via streamingsites als Spotify, iTunes, Deezer, Last.fm en Google Music. In de eerste helft van 2016 heeft de band zich toegelegd op het creëren van nieuw materiaal. Er is een flink aantal nieuwe songs toegevoegd aan het repertoire. Het opnemen van een album staat op het programma voor aankomende winter. De release hiervan is gepland in het voorjaar van 2017, waarbij wordt gedacht aan distributie op vinyl, cd en via streamingsites. Door de diversiteit van invloeden van de afzonderlijke bandleden is een herkenbaar eigen geluid ontstaan. In de band spelen Michel Florijn-drums, Berry Alberts-bas, Lex Huijsman-gitaar. Zanger Alfred Kamstra combineert zijn zang hier en daar met synthersizerpartijen.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.


Zang en ontmoeting in Zelhem

ZELHEM - Op zondagavond 2 oktober is er in Zelhem een zang- en ontmoetingsdienst georganiseerd door Stichting de Opdracht. De dienst is in cultureel centrum De Brink aan het Stationsplein in Zelhem (Ingang zaal via parkeerplaats achterzijde, Industrieweg). In deze bijeenkomst, die om 19.30 uur begint,gaat Gijsbert Tomassen uit Ermelo voor. Het Chr. Koor Testify uit Aalten werkt mee aan dezesamenkomst. Kees van Dusseldorp begeleidt op piano de samenzang. De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie.

tel. 0314-622878
www.stichtingdeopdracht.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant