Afbeelding van de verfilming van De Grote Vriendelijke Reus. Foto: PR
Afbeelding van de verfilming van De Grote Vriendelijke Reus. Foto: PR

Oranjevereniging Hummelo en Oranje haalt 'De Grote Vriendelijke Reus' naar Hummelo

Algemeen

Hummelo - Het toneelstuk De Grote Vriendelijke Reus dat geschreven is door de bekende Engelse schrijver Roald Dahl wordt op zaterdag 8 en zondag 9 oktober om 15.00 uur in de Gouden Karper in Hummelo opgevoerd. De toegang is gratis.

Oranjevereniging Hummelo en Oranje was op zoek naar een nieuwe invulling van een beproefd concept. Ditmaal is gekozen voor een iets ander toneelstuk. Zestien talentvolle spelers, in de leeftijd variërend van 12 tot 59 jaar, zullen het toneelstuk De Grote Vriendelijke Reus brengen. Onder de toneelspelers zit ook een aantal nieuwe spelers.

Het verhaal van De Grote Vriendelijke Reus gaat over de fantasiewereld van het meisje Sofie in een Londens weeshuis. In haar dromen beleeft ze allerlei avonturen met De Grote Vriendelijke Reus. De reus is vriendelijk omdat hij geen mensen eet. De andere reuzen die in reuzenland wonen, zijn wél echte mensen peuzelende kannibalen. Sofie en de grote vriendelijke reus smeden samen een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen deze kwaadaardige reuzen.

Er zijn verschillende scenes en decors. De hele zaal van De Gouden Karper wordt benut om de verschillende taferelen uit te beelden. Het belooft een prachtig mooi spektakel voor jong en oud te worden. De regie is handen van Wilma Makkink.

Spelers
De Koningin: Maaike Gijsberts. Mary: Jet Kempers. Meneer Tibbs: Ben de Vries. hoofd van het leger: Gijs Faassen. Hoofd van de luchtmacht: Hans Nusselder. Sofie: Ruth Seegers. Reuzen: De Vleeslapeter: John Slagter. De Bloedbottelaar:Gerrit Kempers. De Kinderkauwer: Martin Faassen. De Bottenkraker: Floris Meijer. De Mensenmepper: Evert Harenberg. De Schrokschranzer: Maurits Meijer en De Grote Vriendelijke Reus:Leo Meijer


Het boek De Grote Vriendelijke Reus, oorspronkelijk een kinderboek, is onlangs ook verfilmd en draaide in de zomermaanden in de bioscoop.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant