De negenjarige Sverre vindt het blotevoetenpad zo leuk dat ze hem drie keer achter elkaar loopt. Foto: Ceciel Bremer
De negenjarige Sverre vindt het blotevoetenpad zo leuk dat ze hem drie keer achter elkaar loopt. Foto: Ceciel Bremer

Het blotevoetenpad in Hoog-Keppel: 'verrassend leuk'

Algemeen

Hoog-Keppel - Op zaterdag 24 en zondag 25 september hield Stichting Zonnewater open dagen om het blotevoetenpad te promoten. De nieuwe aanwinst van de stichting op het terrein van zwembad Hessenbad trok met name op zondag veel bezoekers waarbij zowel jong en oud tot de conclusie kwamen dat het blotevoetenpad 'verrassend leuk' is.

Door Ceciel Bremer

Zaterdagmorgen 24 september om 10.00 uur staat de poort van het Hessenbad open om het publiek te ontvangen. Het is nog vroeg maar de eerste belangstellenden melden zich al.

Diny Hetterscheid is een van hen. Ze krijgt van Ingrid van Onna, directeur van Stichting Zonnewater, uitleg over het pad aan de hand van het informatiebord dat bij de entree staat vermeld. Van Onna geeft het advies mee om vooral rustig te lopen en de voeten bewust neer te zetten op de uiteenlopende ondergronden. Na zo'n vijftien minuten keert de zeventigjarige Voor-Dremptse terug. "Het is eigenlijk verrassend leuk", zegt ze, "dit zou ik elke maand een keer moeten doen." Even later keren ook een opa en oma uit Hengelo terug met aan hun zijde drie kleinkinderen. "Het is een hele belevenis", zeggen de grootouders. "Heel leuk en ook heel mooi aangelegd. Bij Mañana Mañana hadden ze dit ook." De kleinkinderen lopen vanuit het eind van het pad direct door naar de airtrampoline om hun energie kwijt te kunnen.

"Die schelpjes vind ik niet fijn", zegt Siert Luimes (10) uit Achter-Drempt, "en het water was koud maar de boomstammen vond ik erg leuk." Vervolgens loopt hij naar het begin van het pad en begint nogmaals aan de route. Ook Sverre Teerink (9) uit Hummelo loopt het blotevoetenpad meer dan eens. "Het is leuker dan ik gedacht had", zegt ze na de eerste keer als ze met moddervoeten terug komt lopen.

Daarna begint ze met haar moeder aan de tweede wandeling en later volgt nog een derde keer. Het is duidelijk na deze open dagen: het blotevoetenpad is niet alleen ontspannend en goed voor de gezondheid maar vooral ook erg leuk voor kinderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant