Fietstoertocht, auto sterrit én auto toerrit op Koningsdag

ZAMC heeft op verzoek het programma uitgebreid

ZELHEM - De Zelhemse Auto-en Motor Club (ZAMC) organiseert nu al een paar jaar op Koningsdag een fietstoertocht én een auto-sterrit. Het bleek meteen een schot in de roos, de initiatieven werden zeer op prijs gesteld en trokken direct veel deelnemers. Die paar jaar hebben inmiddels ook duidelijk gemaakt dat de deelnemers nog best wat méér van dergelijke activiteiten willen. De ZAMC werkgroep heeft besloten daar gehoor aan te geven met als gevolg dat er dit jaar gekozen kan worden uit liefst vier programma onderdelen. Twee voor de fietsende deelnemers en twee voor de auto liefhebbers. Op Koningsdag, zaterdag 27 april is de start en finish bij de ZAMC aan de Korenweg 4 in Zelhem. Voor de fietstoertocht aanmelden tussen 12.30 en 15.00 uur, voor de autotoertocht aanmelden tussen 12.30 en 14.00 uur en voor de auto sterrit aanmelden tussen 12.30 en 13.30 uur. 

Fietstoertochten; 20 of 45 km
Er zijn tegenwoordig veel mensen die er graag met de fiets op uittrekken. Dat is de afgelopen jaren ook duidelijk gebleken, de grote opkomst is daarvoor het bewijs! Voor deze groep actieve en sportieve mensen hebben we een tweetal prachtige fietstoertochten uitgezet, gewoon gezellig met de familie, vrienden of buren op pad zonder enige 'wedstrijdstress'. Er is een route van circa 20 kilometer uitgezet voor de fietsers die het liever wat 'kort' willen houden. Deze route is ook erg geschikt voor ouders met kinderen.

Voor actieve 

en sportieve 

mensen zijn 

twee prachtige 

fiets-

toertochten 

uitgezet

Daarnaast is er een route van 45 kilometer uitgezet voor de stoere doortrappers. Met een simpele papieren routebeschrijving samen op pad, ja gezellig. Voor dit jaar is gekozen om een totaal andere richting op te gaan dan de voorgaande jaren. De route loopt uitsluitend over (ver)harde wegen en fietspaden! Het wordt echt een verrassingstocht naar onverwachte plekken waar je nog nooit eerder bent geweest. De finish is ook weer bij de ZAMC. En let op, in de Achterhoek kun je prachtige fietsroutes uitzetten.

Sterrit voor de automobilisten
Bij een puzzelrit of oriëntatierit, vaak ook wel sterrit genoemd, krijgen de deelnemers voor aanvang een blad met instructies die onderweg moeten worden uitgevoerd. Natuurlijk is het algemeen bekend dat goed lezen van de instructies de sleutel is tot het succes. Soms blijkt 'pittig overleg' met de medepassagier(s) nodig om tot de juiste oplossingen te komen. De weg kwijtraken is echter niet aan de orde, als 'vanzelf' kom je weer terug bij het start-finishpunt.
Niet al te moeilijk, maar het moet natuurlijk wel een echte sterrit blijven, en ja, dan zijn er best listige vragen en opdrachten bij, waar achteraf flink om gelachen kan worden als je er weer 'ingestonken' bent. Kortom; gezellig, maar er kan er maar één de winnaar zijn op het eind van de rit.

Nieuw: autotoertocht (ook geschikt voor motoren)
Niet iedereen blijkt gecharmeerd van een sterrit, het is toch te 'ingewikkeld' allemaal. Daarentegen ziet men een eenvoudige toertocht juist wel zitten. Lekker ontspannen (samen) een mooie route rijden. Die boodschap was duidelijk en daarom heeft ZAMC een dergelijke toertocht aan het Koningsdag-programma toegevoegd. Met een eenvoudige routebeschrijving op de knieën kan er dit jaar een mooie toertocht van circa 75 kilometer door de Achterhoek gereden worden. Niet over drukke provinciale wegen, maar vooral via de rustige buitenwegen, dan kom je immers op de meest onverwachte plekken.

Koningsdag familiedag
Een dag die bij uitstek geschikt is voor gezellige activiteiten met vrienden, buren en familie is de Koningsdag. Dan heeft iedereen immers een vrije dag, is iedereen in de feeststemming voor Koning Willem Alexander en iedereen wil die dag toch wel iets ondernemen. Kortom; iedereen is welkom om deel te nemen aan de derde ZAMC Koningsdag-autopuzzelrit of de auto- of fietstoertocht. En na afloop natuurlijk gezellig napraten op het ruime en gezellige ZAMC terras mét een hapje en een drankje.

Kosten auto’s 5 euro/ fietsen 2,50 euro per persoon, kinderen tot achttien jaar gratis. 


www.zamc.nl