Karter Kevin Navis in actie op het NK Rotax Max. Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl
Karter Kevin Navis in actie op het NK Rotax Max. Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Karter Kevin Navis geeft niet op en pakt na moeizaam begin podium in NK

Vervolg van de voorpagina

HALLE/EINDHOVEN – Dat resulteerde in een onverwachte en knappe derde plaats. Dat betekende dat Kevin de finale op de derde plek mocht starten. In die race probeerde hij direct na de start met de nummer één mee te gaan en te verdedigen op de mensen achter hem. Zo slaagde Kevin er in zijn derde plek te behouden.

Dat was nog best lastig, bekende hij. Tot de laatste paar ronden. “Toen probeerde de nummer vier het bij mij. Op een gegeven moment schoot hij in een bocht te ver. Daardoor had ik ineens een klein gaatje met de groep achter me. Daarna kon ik de derde plek tot de laatste ronde vasthouden. Toen kwam iemand nog wel wat dichterbij, maar ik kon er wel voor blijven.”

En zo scoorde Kevin zijn tot dusver beste resultaat van het seizoen. Het was uiteraard goed voor zijn zelfvertrouwen. Wat betekent dat voor de rest van het seizoen in het NK? “Dat ik ga proberen om veel meer podiums te pakken!”

Kevin rijdt dit seizoen uitsluitend het NK. "We hebben wel één wedstrijd in de BMC meegereden, maar dat was meer voor de ervaring, niet echt om echt voor het kampioenschap te gaan. Dat was goed voor mijn ervaring met starten.” Hij vervolgde: "Zeker voor vandaag omdat het best een groot veld is. Ik vind het starten op zich niet moeilijk, maar het verdedigen meteen na de start is lastig. Dat ging nu heel goed. Het heeft dus geloond dat we naar de BMC zijn gegaan.” Uiteindelijk is het vooral een kwestie van de binnenkant van de baan dichthouden, wist Kevin. "Zodat ze er niet naast kunnen. En dan ervoor zorgen dat je alsnog de exit pakt, dat je niet in de bocht erna alsnog wordt gepakt.”

Zijn volgende wedstrijd is de derde ronde van het NK in Kerpen. Een technische baan, waar hij graag rijdt. “Het is een leuke baan omdat die veel snelle bochten heeft. Ik kan er goed uit de voeten. Een podiumplek is het doel. Maar eerst even zien hoe het in de trainingen gaat.”

Kevin Navis wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Karts And Parts. Stal Navis, Reclamestudio Zelhem, Qnextion en Hondenopvang De Heide, Lasbedrijf Hallen en De Heide Smit. Kevin bedankt Patrick de Vries en Jennifer van der Beek.

Karter Kevin Navis op het podium, nadat hij derde werk op het NK Rotax Max. Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl