Voor de tweede keer met elkaar in gesprek in Zelhem

De mens is een met de natuur

ZELHEM - De initiatiefgroep ‘Met elkaar in gesprek’ in Zelhem, bestaand uit Coby Goederond, Wilfrieda Stam, Otto Gerits en Henk Hilferink, organiseert een tweede gespreksavond met als thema: ‘De verbondenheid van mens en natuur’. Aanleiding is het boek ‘Het verborgen leven van bomen’ van Peter Wohlleben. De bijeenkomst vindt plaats in Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5 in Zelhem op maandag 5 juni om 20.00 uur.

Het boek laat zien dat bomen een sociale leefgemeenschap vormen waarin zij ‘communiceren’ met elkaar en elkaar helpen. Bomen laten zien dat zij niet alleen staan en een gezond ecosysteem nodig hebben. De mensen zijn vervreemd geraakt van hun natuurlijk wortels. Het thema van het boek maakt hen daarvan bewust en zet hen aan het denken.
De initiatiefgroep heeft bij het eerste thema Ubuntu stilgestaan bij de Afrikaanse filosofie dat de mens alleen mens kan zijn via de verbondenheid met de ander. Deze avond is daar een logisch vervolg op: om mens te kunnen zijn heeft deze ook de verbondenheid met de natuur en de schepping nodig.
De bijeenkomst is geen discussieavond maar wordt gezocht naar verbinding en het overbruggen van tegenstellingen. Daarin staan luisteren en vanuit verwondering vragen stellen centraal. Iedereen, ongeacht achtergrond of overtuiging is van harte welkom. De initiatiefgroep nodigt iedereen uit om mee te doen.

Een vrijwillige bijdrage voor koffie thee wordt op prijs gesteld. Wil je meepraten? In verband met koffie et cetera, is het fijn om dat te weten. Geef je dan op via mail, maar je mag ook spontaan komen en meedoen.


hjhilferink@gmail.com