Afbeelding

Beste Bernards en ‘vrinden’,

Algemeen

Ingezonden reactie op ingezonden brief in Contact Bronckhorst, 9 mei 2023, ‘Verontrusting en klacht’

Beste Bernards en ‘vrinden’,

Als ‘westerling’ zou ik graag eens reageren op uw visie op de Achterhoekse gebeurtenissen.

Dat mijn wieg in het Westen van het land heeft gestaan is een feit waar ik niets aan kan veranderen, maar om dan hier af te komen geven op iets wat al sinds jaar en dag velen plezier geeft gaat nergens over.

Juist dat gemoedelijke van de Achterhoek is wat ons al vele jaren plezier geeft in plaats van de arrogantie van dat Westen waar ik vandaan kom. Als gepensioneerde verblijven wij al vele jaren van april tot november op camping Kom-Es-An en ben me juist hier steeds meer thuis gaan voelen.

Ik moet toegeven dat ik ook een fervent motorliefhebber ben en al sinds mijn jonge jaren op zo’n -volgens u - stinkende en herrie makende tweewieler rond rij, waardoor mij mening wellicht wat gekleurd is.

Motoren, høken en allerlei andere festiviteiten horen bij de Achterhoek zoals het leven en laten leven motto. Indien u niet tegen motorgeluid of bijvoorbeeld de lucht van koeienpoep kan, bent u neergestreken in de verkeerde omgeving.

Ik kan u dan ook de binnenstad van Amsterdam, Rotterdam of Den Haag van harte aanbevelen, want daar mogen binnenkort alleen nog elektrische voertuigen rijden en worden alle koeien in de omgeving verbannen. Lekker rustig ……

Laat dit laatste stukje Nederland met z’n manieren en ‘folklore’ met rust en erger u niet aan alles wat velen plezier geeft.

P.s. Camping Kom-Es-An zal voor mij zo blijven heten, jammer dat investeerders, managers en aandeelhouders de boel komen verpesten op zoek naar het snelle geld. Ik hoop dat ik daar ongelijk in zal krijgen, maar de voortekenen zijn niet onverdeeld gunstig.

Ik wacht het maar af ……

Met vriendelijke groet,
Ruud de Weger
Gouda