De driewielige Carver helt in bochten als een motorfiets. Foto: PR
De driewielige Carver helt in bochten als een motorfiets. Foto: PR

VAMC deelnemer ‘Dag van de Motorrijder’

VORDEN - Dit jaar organiseert de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) op zondag 2 april de ‘Dag van de motorrijder’ waarbij routes door het gehele land worden aangeboden en een groot aantal motorclubs hun clubhuis openstellen voor koffie met wat lekkers en graag uitleggen wat de club voor hun leden doet. Uiteraard doet de Vordense Auto en Motor club (VAMC) ‘de Graafschaprijders’ hieraan mee en stelt haar Clubhuis ’t Kontaktpunt aan de Eikenlaan 2a in Vorden/Kranenburg graag open voor belangstellenden. Het clubhuis is in ieder geval van 10.00 tot 15.00 uur geopend voor bezoekers en als het erg gezellig is zal deze zeker wat langer open blijven!

Wat kan een bezoeker zien of meemaken?
In het clubhuis staan twee hypermoderne elektrische motorfietsen, een Zero en een Energica, die je zullen verbazen aangaande acceleratie. Dit gaat de trend worden en aan rijplezier hoef je echt niet in te leveren. Daarnaast is er vermoedelijk ook een driewielige Carver, die in bochten helt als een motorfiets waar je mogelijk een ritje in kunt meemaken.
Daarnaast zijn er verschillende motorfietsen van leden om te bekijken (toer en cross). Ben je op de motor en heb je navigatie: dan krijg je van de club een circa 100 kilometer langer rondrit door de omgeving die je kunt rijden wanneer het je uitkomt.

De elektrische

motorfietsen 

Zero en 

Energica en 

vermoedelijk 

een driewielige 

Carver

Uiteraard is er koffie tijdens jullie bezoek, waarbij de leden graag uitleggen wat zij allemaal aan activiteiten doen, van clubweekend tot dagtochten en avondritten. Er zal een agenda klaarliggen die je mee kunt nemen voor het geval je toch een keer vrijblijvend wilt mee toeren. Als gast kan dat altijd!
Op een groot scherm zullen ze ook activiteiten laten zien en hoe ze routes maken. Dus, ben je in het bezit van een motorfiets, maar ben je nog nooit bij de VAMC de Graafschaprijders binnen geweest?

Dan is op zondag 2 april de mogelijkheid om kennis te maken. Alle ‘motormuizen' zijn van harte welkom! 

Hypermoderne elektrische Energica-EGO. foto: PR
De elektrische Zero. Foto: PR