Start van de Quintusloop in het centrum van Hengelo Gld. Foto: Theo Seesing
Start van de Quintusloop in het centrum van Hengelo Gld. Foto: Theo Seesing

Negende Quintusloop

HENGELO - Op zondag 7 mei wordt voor de negende keer de Quintusloop georganiseerd door Handbalvereniging SV Quintus. De Quintusloop is een hardloopevenement in Hengelo Gld. met de keuze uit vier afstanden. De Aviko kidsrun / G-run van 1 kilometer start om 11.45 uur, de Albert Heijn Hengelo 5 kilometer om 11.40 uur, de Frontvisier 10 kilometer om 11.20 uur en de Staja Wapening halve marathon om 10.35 uur.

Vorig jaar stonden 425 lopers aan de start van dit sportieve evenement, waarvan de start- en finishlocatie door de organisatie van de Quintusloop vorig jaar werd verplaatst naar het centrum van Hengelo. Dat is zo goed bevallen dat dit jaar de start en finish wederom ter hoogte van Eetcafé Jansen & Jansen aan de Spalstraat is.
Kinderen en G-runners lopen twee rondes door het centrum van Hengelo. De deelnemers van de langere afstanden gaan al na 500 meter het buitengebied in waar zij kunnen genieten van het Achterhoekse landschap over de rustige verharde en onverharde paden. De lopers worden onderweg voorzien van water bij de diverse waterposten en muziekvereniging Crescendo moedigt de lopers muzikaal aan.
De Quintusloop wordt zeer gewaardeerd. "Mooier dan dit wordt het echt niet" en "prachtige, afwisselende route door mooie, bosrijke omgeving" zijn uitspraken die gedaan zijn in een enquĂȘte die vorig jaar is gehouden onder de lopers. Ook de gezellige sfeer en de goede organisatie worden geroemd.
De organisatie is trots op de betrokkenheid van de leden van de vereniging en vele andere vrijwilligers en ondernemers uit het dorp waarmee dit evenement mogelijk wordt gemaakt.
De informatie over inschrijven, routes en praktische zaken staat op de site. Inschrijven kan bij voorinschrijving en ook op de dag zelf. Voor vragen of sponsoring: info@quintusloop.nl.


www.quintusloop.nl