Werk van Harrie Gerritz is herkenbaar aan zijn gestileerde beeldtaal. Foto: Bas Weetink
Werk van Harrie Gerritz is herkenbaar aan zijn gestileerde beeldtaal. Foto: Bas Weetink

Meet & Greet met Harrie Gerritz

LAAG-KEPPEL - Tot en met 15 april exposeert de Wijchense kunstenaar Harrie Gerritz in het kerkje van Kunst of Art aan de Hummeloseweg 4 in Laag-Keppel. Op zondagmiddag 2 april tussen 15.00 en 17.00 uur kun je kennismaken met de kunstenaar tijdens een Meet & Greet. Geïnteresseerden in zijn kunst kunnen met hem in gesprek over zijn passie, de techniek of om zijn werk te bekijken.

Beeldend kunstenaar Harrie Gerritz (1940) legt zich al meer dan veertig jaar toe op het weergeven van het landschap in al zijn verschijningsvormen. Zijn gestileerde beeldtaal is direct herkenbaar. Huizen, kerktorens, wolken, de zon en de maan brengt hij terug tot elementaire vormen en kleuren. Tegelijkertijd is zijn werk hoogstpersoonlijk. Iedere lijn en ieder vlak draagt zijn onverwisselbare handschrift. Zijn werk is in de loop der jaren steeds abstracter geworden. Het palet is van heel groot belang. Vanaf het eerste begin werkt Gerritz met de kleuren die hij uit de drukkerij wereld kende: geel, blauw, rood en zwart. Daar kan hij nog altijd goed mee overweg, het past bij zijn neiging tot reductie.
Zijn werk is tentoongesteld in toonaangevende musea zoals Museum Boijmans van Beuningen, het Cobra Museum en het Singer Museum. Hij is ook bekend over de landsgrenzen heen: zo heeft hij internationaal geëxposeerd in steden als Hamburg, New York en Seoul.


www.kunstofart.nl