Bingo bij de Zonnebloem, afdeling Zelhem-Halle. Foto: Els Groot Roessink
Bingo bij de Zonnebloem, afdeling Zelhem-Halle. Foto: Els Groot Roessink

Zonnebloem bingomiddag

ZELHEM/HALLE - Op zaterdagmiddag 4 maart was er voor belangstellende deelnemers van de Zonnebloemafdeling Zelhem-Halle een bingomiddag georganiseerd in de Oranjehof. Maar liefst ruim veertig mensen hadden zich aangemeld. Het is niet alleen te doen om het spel en de te winnen prijsjes; de meeste deelnemers komen voor de gezelligheid. Onder het genot van een drankje en een hapje ontmoeten zij elkaar.

Het hebben van contact met anderen is een van de belangrijkste behoeften van de deelnemers. Deze gezellige middag werd afgesloten met een bakje patat en een snack. Deckert Evenementen Service stond met een verkoopwagen voor de Oranjehof en verzorgde deze lekkernijen. Dat viel bij de deelnemers bijzonder goed in de smaak. Al met al een erg geslaagde activiteit. Daar doen zij het voor!

De afdeling prijst zich gelukkig dat zij de laatste maanden weer enkele nieuwe vrijwilligers heeft mogen begroeten. Om activiteiten als bovengenoemd en bezoekwerk te kunnen organiseren en uit te voeren zijn veel vrijwilligers nodig. De laatste jaren stijgt het aantal deelnemers gestaag. Ontwikkelingen in de samenleving zorgen ervoor dat mensen met een lichamelijke beperking langer zelfstandig blijven wonen en meer zelf moeten regelen. Dit kan leiden tot een groter sociaal isolement. Daardoor ontstaat er een situatie dat het soms moeilijk is een nieuwe deelnemer te koppelen aan een vrijwilliger. Daarom is de afdeling altijd op zoek naar nieuwe mensen die een steentje willen bijdragen aan het mooie werk dat de Zonnebloem doet voor een groeiende groep mensen in onze samenleving.

Wie ook vrijwilliger wil worden of gewoon wat meer wil weten over de Zonnebloem, kan altijd contact opnemen. Contactgegevens staan op de website van de afdeling of neem contact op met Wilma Radstake (hoofd bezoekwerk) via e-mail: wilmaradstake67@gmail.com of bel 06-15171601.