Optreden Crescendo in 2018. Foto: G.J. Jolink
Optreden Crescendo in 2018. Foto: G.J. Jolink

Crescendo brengt opera en musical in
Remigiuskerk

HENGELO - Zaterdag 25 maart treedt Muziekvereniging Crescendo op in de Remigiuskerk in Hengelo Gld. Het concert begint om 19.30 uur. Het wordt een vrolijke avond met stukken uit verschillende musicals en opera’s. Daarbij wordt gezongen door twee bekenden uit de regio: Mathanja Kornelissen en Rutger de Vries. 

Eigenlijk stond dit bijzondere concert al voor 2020 op de planning maar helaas gooide corona toen roet in het eten. Muziekvereniging Crescendo is dan ook erg verheugd om dit concert nu op 25 maart te kunnen houden in de Remigiuskerk in Hengelo. Een perfecte gelegenheid om te genieten van een avond vol muziek en zang onder de titel “Musical en meer…”

Het concert zal worden uitgevoerd door het harmonieorkest van Crescendo en het instaporkest, in samenwerking met Mathanja Kornelissen en Rutger de Vries die de zang voor hun rekening nemen. Het kwam goed uit dat zowel Mathanja als Rutger nog een plekje vrij hadden in hun drukke programma. Rutger de Vries is zeker geen onbekende in Gelderland. Hij vervult veel musicalrollen door heel het land. Mathanja Kornelissen heeft haar sporen verdiend bij onder meer ‘Steengroeve theater producties’ in Winterswijk. Zowel Rutger als Mathanja zijn solisten bij ‘Music show Scotland’.

Het publiek wordt meegenomen in de wereld van de opera en musical. Met nummers uit bijvoorbeeld de tijd van de flower power met stukken uit de musical ‘Hair’. En wat te denken van Miss Saigon, gebaseerd op de opera van Madame Butterfly. Een schitterende musical met Oosterse klanken. Zo ook met muziek uit de musicals Les Miserables, Grease en The sound of Music. Aangevuld met aria’s zoals Nessun Dorma uit de opera Turandot van Puccini.

Het belooft een avond vol afwisseling te worden. Kaarten bestellen kan via de website van crescendohengelo.nl onder Musical en meer…of bij de PLUS.