Peter Drenth bij politiek café in Berkelland

GEESTEREN - Met de verkiezingen in aantocht houdt CDA Gelderland op vrijdag 10 maart een politiek café bij De Melktap in Geesteren (Nettelhorsterweg 21). Te gast is onder meer gedeputeerde Peter Drenth, lijsttrekker voor de partij. De bijeenkomst wordt georganiseerd samen met de CDA-afdelingen in Oost-Gelre, Bronckhorst en Berkelland.

De verkiezingen op 15 maart zijn voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Maar wat doet de provincie eigenlijk en waar gaat het waterschap over? Dit wordt duidelijk op deze avond in Geesteren. Aan de orde komen vragen als 'Wat verstaan we onder een vitaal platteland?' En 'hoe zorgen we voor perspectief voor de agrarische sector en voor het buitengebied in het algemeen?'
Hoofdgast Peter Drenth heeft als gedeputeerde onder meer natuur en landbouw in zijn portefeuille en werd daarin ook geconfronteerd met het stikstofdossier: “De oplossing voor dit vraagstuk zien wij in een balans tussen economie en natuur. We moeten allemaal minder stikstof uitstoten.” Een andere gast tijdens de avond is Theo Donderwinkel die sinds 2019 in het Algemeen Bestuur van Waterschap Rijn en IJssel zit. Hij staat ook nu op plek 2 van de kandidatenlijst. Hij zal ingaan op uitdagingen van het waterschap als droogte, energietransitie en het opvangen van stortbuien.De avond begint om 20 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Er is volop ruimte voor discussie en vragen, niet alleen tijdens het formele deel maar vooral ook tijdens de nazit die rond 21 uur begint. CDA-fractievoorzitter van Berkelland Theo Helmers fungeert als avondvoorzitter.