De afbeelding van de wasvrouw, een tekening van George Gillis Haanen, prijkt op het programmaboekje. Beeld: Schenking van het Genootschap Kunstliefde
De afbeelding van de wasvrouw, een tekening van George Gillis Haanen, prijkt op het programmaboekje. Beeld: Schenking van het Genootschap Kunstliefde

Zanglust zet musical ‘Mooi Lientje’ op de planken

Cultuur Drempt

DREMPT - Na drie keer uitstellen gaat het nu eindelijk gebeuren. Vrijdag 31 maart, zaterdag 1 april en zondag 2 april wordt de musical in vijf bedrijven ‘Mooi Lientje’, geschreven door Ruud van Ling, op de planken gezet in het dorpshuis te Drempt. Aanvangstijd op vrijdag en zaterdag is 20.00 uur. Zondag begint de voorstelling om 14.00 uur.

Deze musical, ter gelegenheid van het 95-jarig bestaan van Zanglust Drempt, speelt zich af in Amsterdam rond 1920. Moeder Eliza beheert een illegaal weeshuis, exploiteert een wasserij en is alléén maar uit op geld. Over haar weeshuis doen allerlei geruchten de ronde. Enkele mensen van het kerkelijk hulpbetoon komen dit inspecteren; uiteraard tot ergernis van moeder Eliza.
Mooi Lientje woont in het weeshuis. Zij moet hard werken in de wasserij en zelfs in de zaak van Mooie Marie. Op een dag ontmoet ze Franck Goedeman. Deze zoon van een notaris is op slag verliefd op Lientje en vastbesloten haar nooit meer te laten gaan. Nicht Agatha is van mening dat zij als dochter van een bankdirecteur een veel betere partij voor hem is. Hierin wordt zij gesteund door mevrouw Goedeman. Of het haar uiteindelijk lukt om Franck aan de haak te slaan blijft tot het laatst toe de vraag.
In deze musical staan liefde, geluk, een lach en een traan dicht bij elkaar. Een veertiental liedjes completeren het verhaal.

De regie is in handen van de nieuwe regisseur Frans ten Velde, muzikale leiding is in vertrouwde handen van Hans Heringa. Annie Verbeek en Erna Janssen vormen de toneelcommissie, FaceBoel doet de grime, Casper Salemink verzorgt het geluid en Peter Hartjes, Ko van der Ven, Willem Willemsen, Theo Huis in het Veld en Marjet Etalageverzorging hebben het decor gebouwd.

De entree bedraagt 12,50 euro voor volwassenen. Kinderen tot en met dertien jaar 5 euro.
Kaarten zijn te bestellen via info@zanglustdrempt.nl of stuur een appje naar 06-45016434.


www.zanglustdrempt.nl