Team De Zuylenkamp 1 winnaars van de tiende StratenQuiz in Hummelo. Foto: PR
Team De Zuylenkamp 1 winnaars van de tiende StratenQuiz in Hummelo. Foto: PR

Team De Zuylenkamp 1 winnaar van de tiende StratenQuiz in Hummelo

Maatschappij Hummelo

HUMMELO - De vier leden van het Team De Zuylenkamp 1 bleken de sterkste in de tiende editie van de StratenQuiz, georganiseerd door Oranjevereniging Hummelo en Oranje.

Zaterdag 4 maart opende quizmaster Leo Meijer in een goed gevulde zaal bij FF naar Steef de avond met de mededeling dat er maar liefst zestien teams zich hadden opgegeven. De grote belangstelling verbaast de organisatie niet. De vragen zijn namelijk allemaal zelf bedacht en met behulp van audiovisuele technieken is het én leerzaam én vermakelijk voor zowel de deelnemers als de toeschouwers.

Na de vier ronden, waarin de categorieën: Algemeen, Geografie, Nederland, Geschiedenis, Muziek en Sport aan de orde kwamen en het hilarische teamcaptain-spel: ‘Aangelijnd Koek-Happen’, werd duidelijk welke teams in aanmerking kwamen voor de finale.

De finale werd gespeeld door de teams De Brouwerij, De Zuylenkamp 1, De Zuylenkamp 3 en Beatrixlaan 4. Na deze zenuwslopende ronde wist het team van De Zuylenkamp 1 de meeste vragen goed te beantwoorden en was de overwinning dus voor hen; zodat het team van captain Maurits Meijer en de leden: John Slagter, Ron Elsinga, en Julia Meijer de enveloppe, met daarin de eerste prijs, in ontvangst konden nemen. Tweede werd: De Brouwerij, derde: De Zuylenkamp 3 en vierde: Beatrixlaan 4.

Het was een mooie avond met vertier, spanning en gezelligheid, die goed bezocht werd door zowel jong als ouder publiek. Al met al een prima start van het seizoen 2023 voor Oranjevereniging Hummelo en Oranje.