Nieuwjaarsbijeenkomst Zonnebloemafdeling Zelhem-Halle

ZELHEM/HALLE - Het was vanwege corona twee jaar op rij niet mogelijk, maar op vrijdag 21 januari kon de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst voor deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Zelhem-Halle dan toch weer doorgaan. Deze werd door ruim 60 mensen bezocht. 

Zij konden genieten van een gezellige middag, met een hapje en een drankje, geserveerd door de medewerkers van Jaimy’s. De middag werd muzikaal omlijst door het duo ‘De Sotte Sussen’. Zij vermaakten op ludieke wijze de gasten met grappen en sketches in steeds bijzondere kledij. De aanwezigen konden naar hartenlust meezingen met oude bekende liedjes. Tussendoor was er voldoende gelegenheid om met elkaar te praten; een wezenlijk aspect van de leuke middag.

Bestuur weer compleet
De voorzitter van de Zonnebloemafdeling, Leida van Egteren, verwelkomde in haar openingsspeech een nieuwe vrijwilliger: Wilma Radstake. Zij neemt de bestuursfunctie ‘hoofd bezoekwerk’ over van Alie Jansen. Het is fijn dat deze vacature weer opgevuld wordt. Uiteraard bedankt de afdeling Alie voor het vele bezoekwerk dat zij jarenlang heeft gedaan en steeds weer nieuwe deelnemers aan vrijwilligers wist te koppelen. Zij was heel erg betrokken bij zowel deelnemers als vrijwilligers.

Activiteiten
Bovengenoemde bijeenkomst is slechts een eerste van de tal van activiteiten dit jaar. Er is keuze uit grote en wat kleinschalige activiteiten om zo aan de wensen van de deelnemers tegemoet te kunnen komen. Daarnaast blijft het bezoekwerk belangrijk. Het drinken van een kopje koffie, een wandelingetje, het maken van een praatje of een telefoontje kunnen voor deelnemers al bijzondere momenten zijn.

Nieuwe vrijwilligers
De Zonnebloemafdeling Zelhem-Halle is altijd op zoek naar nieuwe mensen die een steentje willen bijdragen aan het mooie werk dat zij doet voor een groeiende groep mensen in de samenleving. Dat kan dus heel dichtbij. Het meedoen aan de activiteiten en het bezoekwerk is maatwerk. Er wordt goed geluisterd naar wat de vrijwilliger aangeeft te kunnen betekenen voor de Zonnebloem, zodat er ook ruimte is voor vrijwilligers die beperkt in tijd zijn door werk of thuissituatie. Belangstellenden kunnen altijd contact opnemen: 0314-624328 / 06-10717480.