Onderlinge competitie DCH

HENGELO - Vanwege de bondswedstrijd van DCH2 en enkele zieken waren er maar twee partijen in de zestiende ronde van de onderlinge competitie. Ben Okken had heel lang voordeel tegen Arnoud de Greef die langs de rand van de afgrond ging en er uiteindelijk toch remise uitsleepte. Rodier Evers begint helemaal op stoom te komen en ditmaal won hij overtuigend van Jaap de Vries.

Uitslagen: Ben Okken - Arnoud de Greef 1-1 en Rodier Evers - Jaap de Vries 2-0. In groep A blijft Arnoud de Greef aan de leiding en Theo Ortsen in groep B.

Aanval DCH2 op leidende positie WDV2 slaagt niet
DCH2 heeft een mislukte poging gedaan op de leidende positie van WDV2 in Gelderse 2e klasse A. Harry Vos sloopte op bekwame wijze zijn tegenstander en zorgde zodoende voor een 2-0 voorsprong. Theo Ortsen kwam in het eindspel in de problemen en moest het afleggen tegen zijn geroutineerde tegenstander waardoor de stand 2-2 werd. Jaap vos vocht als een leeuw maar meer dan remise zat er niet in, zodoende 3-3. Ook op het laatste bord werd fel gestreden om de punten door Jan Luiten maar ook hier was remise het eindresultaat. Derhalve werd de eindslag 4-4 en kan WDV2 zich op gaan maken voor kampioenschap in de laatste twee wedstrijden.

DCH2 boekt moeizame maar belangrijke overwinning tegen DSV 2 Sinderen
DCH 2 heeft in tweede klasse A van de Gelderse dambond een moeizame maar belangrijke overwinning behaald tegen DSV Sinderen 2. Een grieperige Gerrit Kreunen haalde het eerste punt binnen in een explosieve stand.
Jaap Vos die het hele seizoen al in blakende vorm verkeert sloopte langzaam zijn tegenstander en haalde de partij binnen. Jan Bosch speelde een solide partij en haalde ook een punt binnen. Theo Ortsen had een zeer geroutineerde tegenstander maar slaagde erin om het belangrijke vijfde punt binnen te halen. Zodoende was de eindstand 5-3 in het voordeel van DCH Hengelo. Aanstaande donderdag wacht de kraker tegen WDV Winterswijk 2.

Wie interesse heeft om een keer vrijblijvend te komen kijken, komt op donderdagavond vanaf 19.45 uur in Ons Huus te Hengelo. Ook op woensdagmiddag vanaf 14.30 uur kunnen belangstellenden in zorgcentrum de Bleijke een partijtje komen spelen.


dch-hengelo.geldersedambond.nl/blog/