Tijdens de toertocht kunnen mountainbikers zich laten bewonderen door op stal staande koeien. Foto: Bas Kok

Tijdens de toertocht kunnen mountainbikers zich laten bewonderen door op stal staande koeien. Foto: Bas Kok

Toerclub Zelhem organaiseert fietstochten met koeienpubliek

ZELHEM - De koeien zullen raar staan te kijken. Op zondag 4 december zijn zij in hun stal mede-toeschouwers van de toertochten die Toerclub Zelhem organiseert. Mountainbikers en gravelaars kunnen die dag weer op de pedalen in de Achterhoek voor de Scheffer Keukens MTB en Graveltocht.

De Scheffer Keukens MTB toertocht is een aanrader voor terreinvreters die van korte klimmetjes, afdalingen, singletracks, zandwegen en het nodige draai- en keerwerk houden. De uitdagende routes, van 35 km of 50 km, voeren vanuit Zelhem over de Langenberg en door de bossen (en het buitengebied) tussen Zelhem, Hengelo en Ruurlo. Een must voor mountainbikers en een klassieker onder de veldtoertochten. En ze komen allemaal door de koeienstal.
Naast deze bekende MTB-tocht is er voor het eerst in het najaar ook een graveltocht: de Scheffer Keukens Graveltocht Zelhem. De deelnemer rijdt van start tot finish met een dikke grijns op het gezicht rond. De routebouwers hebben een mooie tocht uitgestippeld over fraaie achterafweggetjes, verlaten zandpaden en stille stroken. De fietsers hebben keuze uit twee afstanden: 42 km en 62 km. Ook de langste afstand voor de gravellaars gaat door de koeienstal.

Extra goed geregeld
Alle tochten zijn in het verleden meermaals beoordeeld door de overkoepelende fietsbond, de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) en hebben het label ‘Extra Goed Geregelde Tocht' gekregen. De jarenlange ervaring van Toerclub Zelhem in het organiseren van (veld)toertochten heeft ervoor gezorgd dat de bewegwijzering en de verzorging top geregeld zijn. Beide tochten worden volledig uitgepijld, voor de graveltochten zullen ook GPS-bestanden beschikbaar worden gesteld.

Locatie en starttijden
Op zondag 4 december kan er tussen 09.00 en 10.00 uur gestart worden vanaf Korfbalvereniging SEV, Halseweg 31 in Zelhem. Inschrijven, liefst van tevoren, is nu al mogelijk via de website van Fietssport, maar het kan ook op de dag zelf ter plekke (betaling uitsluitend met PIN). De kosten voor deelname zijn conform de NTFU-richtlijnen. Voor nadere informatie kan contact gezocht worden met Toerclub Zelhem via de website of door te mailen naar info@toerclubzelhem.nl.


www.fietssport.nl/toertochten

www.toerclubZelhem.nl