Gelderland publiceert definitief verkeersbesluit tijdelijke landbouwsluizen Laag-Keppel

N814 Hummelo/Laag-Keppel

LAAG-KEPPEL - Provincie Gelderland heeft het definitieve verkeersbesluit voor het plaatsen van tijdelijke landbouwsluizen gepubliceerd. Als wegbeheerder van de N814 is provincie Gelderland verplicht om voor deze tijdelijke maatregelen op dit traject een verkeersbesluit te nemen. Met deze tijdelijke landbouwsluizen onderzoekt de provincie de effecten op het bestemmingsverkeer. De tijdelijke landbouwsluis wordt geplaatst op de Wehlsedijk ten zuiden van de brug en vervolgens ten zuiden van de rotonde Eldrikseweg/Barlhammerweg. 

Ter inzage 
Het verkeersbesluit ligt ter inzage van 15 november tot en met 27 december 2022. De tekst is te vinden op de website van de provincie Gelderland. Een papieren versie van het definitieve verkeersbesluit is in deze periode te zien op het provinciehuis en in het gemeentehuis van de gemeente Bronckhorst. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend, kunnen tegen dit definitieve verkeersbesluit in beroep gaan bij de rechtbank.

Project gebiedsgerichte aanpak Hummelo/Laag-Keppel
Het plaatsen van tijdelijke landbouwsluizen maakt onderdeel uit van het project Gebiedsgerichte aanpak Hummelo/Laag-Keppel. Provincie Gelderland en gemeente Bronckhorst werken hierin met leden van de klankbordgroep 'Gebiedsgerichte aanpak Laag-Keppel' voorstellen uit voor een verbeterde verkeerssituatie in Hummelo en Laag-Keppel. Met name aan de Dorpsstraat in Laag-Keppel en aan de Hummeloseweg tussen Laag-Keppel en Hummelo spreken de aanwonenden al tientallen jaren over verkeersoverlast. Provincie Gelderland en gemeente Bronckhorst willen daarom de verkeersveiligheid en leefbaarheid op en langs deze wegen verbeteren.

Het verkeersbesluit en meer informatie over het project en de achtergrond is te vinden op de website: https://www.gelderland.nl/wegwerkzaamheden/n814-hummelo-laag-keppel