Thijs Bulten. Foto: Henk Teerink
Thijs Bulten. Foto: Henk Teerink

Thijs Bulten was een
topsportman en geliefd persoon

In Memoriam 

VORDEN - Thijs Bulten overleed op zondag 30 oktober aan de gevolgen van zijn verwondingen, opgelopen tijdens de offroadrit in Ruurlo. Woorden te vinden om deze tragedie te beschrijven is onmogelijk. Een jonge, sportieve en talentvolle sportman liet het leven terwijl hij deed waar hij het meeste van hield.

Door Damon Teerink

Thijs Bulten was een bekende naam in de Enduro- en motorcrosswereld en was een talentvol rijder. Hij was al lange tijd actief in de Endurosport en behaalde hier vele successen. In 2017 werd hij Nederlands kampioen Enduro in de N1 klasse en wist ook punten te behalen in het Europees kampioenschap Enduro. Daarnaast was Bulten ook een sterke crosser en wist vriend en vijand te verslaan.
De 23-jarige motorsporter uit Vorden die zondagochtend om het leven kwam in Borculo, overleed door een eenzijdige, ongelukkige val op een bospad, tijdens een offroadrit. Dat vertelt een aangeslagen voorzitter Frank Boode van de organiserende Motor Club Ruurlo. "Vreselijk. Hij was een heel ervaren rijder, die internationaal ook overal heeft gereden. Dit zou voor hem gewoon een lekker stukje rijden moeten zijn", vertelt Boode. "Maar dit kan ook gebeuren, daar kan je niks aan doen."

De last die de familie moet dragen is onbeschrijfelijk. Het medeleven gaat uit naar Thijs zijn familie en vrienden in deze ontzettend moeilijke tijd. Iedereen heel veel kracht en sterke toegewenst voor nu en in de toekomst. Thijs zal gemist worden bij velen.

Thijs Bulten in actie in 2022. Foto: Henk Teerink