Themavond ‘Voltooid Leven’ in Hummelo

Maatschappij Hummelo

HUMMELO - In de kerk van Hummelo wordt op 8 november een thema-avond gehouden over ‘Voltooid Leven’. Dit onderwerp zal vanuit verschillende invalshoeken worden belicht.

In 2020 diende Pia Dijkstra van D66 het initiatiefwetsvoorstel ‘Voltooid Leven’ in: mensen van 75 jaar en ouder hulp bij zelfdoding verlenen als ze vinden dat hun leven ‘voltooid’ is. Het is een thema vol haken en ogen, sociaal, maatschappelijk, ethisch, religieus, juridisch, politiek. Kortom, complex, maar beslist geen onderwerp voor alleen politici. Het vraagt om een breed maatschappelijk debat. Sprekers bij de thema-avond in Hummelo zijn Eric Assink, Scen-arts, en de predikanten ds Karin Spelt en ds Elise Wijnands.
Het is de bedoeling om vervolgens gedurende de winterperiode bijeenkomsten te organiseren voor kleine groepen. Dan kan het onderwerp verder besproken en bediscussieerd worden. Het gekozen thema zal leiden tot boeiende gesprekken en dat niet alleen door en over ouderen maar over hoe het leven op alle leeftijden ervaren wordt. De eerste avond, op 8 november, begint om 20 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Toegang is vrij. Informatie: tel 0314-380306.