Een gevulde schoenendoos. Foto: Ineke Luimes

Een gevulde schoenendoos. Foto: Ineke Luimes

Zelhem vult schoenendozen met spullen voor kinderen

Maatschappij Zelhem

ZELHEM - De Lambertikerk in Zelhem neemt ook dit jaar deel aan de Schoenendoosactie van GAiN, het Global Aid Network. Deze organisatie is in veertig landen over de hele wereld actief met hulp. De Schoenendoosactie is speciaal gericht op kinderen in Afrika of Oost-Europa en vluchtelingenkinderen in het buitenland.  

Onder het motto ‘Geven om Delen’ wordt iedereen opgeroepen om anderen mee te laten delen in onze overvloed. Het is de bedoeling dat de kinderen een schoenendoos krijgen die gevuld is met allerhande spullen, zoals schoolspullen, een nieuw setje kleurpotloden, reclame balpennen, nieuwe schriften, een dichte tube tandpasta, een stuk zeep, speelgoed of een knuffel. Niemand hoeft een hele doos te vullen, een paar spullen geven kan ook. Die kunnen de hele week, tot en met zondag 6 november worden ingeleverd in de Lambertikerk.
Wie niets te geven heeft kan toch komen helpen met het inpakken en versieren van de dozen. Op zondag 6 november maken de vrijwilligers er mooie cadeautjes van. Natuurlijk met patatjes als afsluiting. Wie liever thuis een mooie doos maakt kan die in de kerk inleveren. Folders hierover zijn te vinden op onderstaande website of op te halen in de kerk. Het transport van de dozen wordt betaald door de Lambertikerk. Het resultaat van de actie is op zondag 13 november te zien in de kerk waar alle dozen opgesteld staan bij de schoenendozendienst die om 10 uur begint.


schoenendoosactie.nl