Voedselbank hanteert ruimere normen Foto: PR
Voedselbank hanteert ruimere normen Foto: PR Foto PR

Voedselbank verruimt criteria

DOETINCHEM - In een extra algemene ledenvergadering hebben de Voedselbanken hun criteria verruimt om in aanmerking te komen voor een voedselpakket. Het normbedrag is vanaf 17 september 300 euro per maand voor een eenpersoons huishouden.

Voedselbank Doetinchem helpt elke week ongeveer 220 huishoudens aan een voedselpakket. Door het normbedrag te verhogen kan er beter worden ingespeeld op de torenhoge inflatie van voedingsmiddelen. Te veel mensen komen momenteel in de problemen, terwijl er bij de voedselbanken gelukkig voldoende aanvoer is. Voedselbank Doetinchem doet dan ook een oproep aan iedereen om zich vooral aan te melden. Voedsel is er genoeg, maar mensen moeten wel de drempel over. 

Iedereen kan zelf de criteria op de website raadplegen (www.voedselbankdoetinchem.nl). Voor een eenpersoonshuishouden is het bedrag nu 300 euro. En voor iedere persoon extra kan daar 110 euro bij worden opgeteld. De aanmelding kan men voor de eerste weken zelf doen. Komt men er niet uit, vraag dan een hulpverlener (zorginstelling, bewindvoerder, buurtcoach).
Iemand die (nog) geen hulpverlener heeft, kan een beroep doen op het Platform Armoedebestrijding Doetinchem (www.padoetinchem.nl of tel. 0652225763).


voedselbankdoetinchem.nl

www.paddoetinchem.nl