Oproep aan artiesten om voorstellingen voor vluchtelingen

Oproep aan artiesten om voorstellingen voor vluchtelingen

DOETINCHEM – Naast het politiebureau in Doetinchem zijn inmiddels ruim tweehonderd vluchtelingen gehuisvest in een crisisnoodopvang (CNO). Op het terrein met woonunits en een paviljoen hebben ze een dak boven hun hoofd en wordt in hun eerste levensbehoeften voorzien. “Deze mensen zijn voornamelijk afkomstig uit oorlogsgebieden in Somalië, Eritrea en Syrië”, vertellen Rita en Hans Keuper, die er een kijkje namen om eenzelfde plan op te zetten als zo’n zeven jaar geleden.

Zeven jaar geleden werden er asielzoekers gehuisvest in de voormalige gevangenis ‘De Kruisberg'. Toen werd de ‘Stichting Welkom in Doetinchem' opgericht. Deze had en heeft tot doel om gevluchte mensen hulp, afleiding en ook vertier te bieden in de voor hen zo moeilijke levensomstandigheden. In dit kader werden Rita en Hans Keuper (Boh Foi Toch en Achterhoek Spektakel Toer) destijds gevraagd om gedurende een langere periode concerten te organiseren in de recreatiezaal van De Kruisberg. Rita: "Twee tot drie keer per maand traden daar koren, blaaskapellen en pop-bands op en iedereen was enthousiast.”
Hans: "Nu is door de stichting deze vraag weer bij ons neergelegd en wij willen er graag mee aan de gang. Om een reeks voorstellingen en concerten te kunnen realiseren is de medewerking nodig van veel artiesten die gratis willen optreden. Naast muzikanten wordt nu ook gezocht naar mensen van het theater, naar goochelaars, acrobaten en andere kunstenmakers.”
Voor geluids-en lichtvoorzieningen zal worden gezorgd en podiumdelen zullen ook aanwezig zijn. De concerten en voorstellingen zullen 's avonds plaatsvinden. Voor eventuele kindervoorstellingen is gekozen voor de middag.

Meedoen
Op korte termijn zal met de programmering begonnen worden. Wie mee wil doen aan dit zeker welkome project, kan zich daarvoor opgeven via e-mailadres dehulle@hetnet.nl. Rita: "Het is handig als je je telefoonnummer erbij zet, zodat we rechtstreeks kunnen overleggen.”