Startzondag protestantse gemeente Drempt en Oldenkeppel

DREMPT/KEPPEL - Met het thema ‘Aan Tafel’ start de kerk het nieuwe seizoen. Op 25 september staan de tafels klaar in de hal van Garvo aan de Molenweg 38 in Achter-Drempt. Iedereen is om 10.00 uur welkom om koffie en thee te drinken. Om 10.30 uur begint de kerkdienst.

Samen 

eten schept 

verbondenheid


In veel huizen staat de tafel in het middelpunt. Het is de plek waar met elkaar wordt gegeten, waar gasten worden ontvangen, waar naar elkaar wordt geluisterd en waar wordt verteld wat je bezig houdt, wat belangrijk is, waar iemand blij mee is of heeft ontroerd. Ook worden zorgen gedeeld, verdriet, of wat iemand moeilijk vindt. Aan de tafel mag alles er zijn. Wie mensen uitnodigt aan tafel, besteedt vaak wat meer aandacht aan het eten. Het geeft voldoening lekker eten voor je gasten klaar te maken. Het is een vorm van aandacht voor elkaar. Samen eten schept verbondenheid. 

Die aandacht wordt aan elkaar gegeven op deze zondag. Iedereen die graag een keer meeviert en eet, wordt uitgenodigd. Ook wie niet tot deze kerkelijke gemeente hoort, is van harte welkom.

Muzikanten van de muziekvereniging Hummelo en Keppel onder leiding van Niels Bloemendaal verzorgen de muziek. Ook is er een programma voor de kinderen. 

Na de kerkdienst gaan de aanwezigen samen aan tafel. Het is de bedoeling dat iedereen wat meeneemt en dat zij hun eten samen delen. Als iedereen wat meeneemt is er vast genoeg.