Gletsjers. Foto: archief Paul Janknegt

Gletsjers. Foto: archief Paul Janknegt

Open avond Vrouwen van Nu over Antarctica: adembenemende landschappen en nieuwsgierige Keizerspinguïns

HUMMELO/KEPPEL/DREMPT - Woensdag 28 september komt Paul Janknegt, bioloog en wetenschapper, vertellen over zijn expeditie naar Antarctica voor wetenschappelijk onderzoek. De avond die door de Vrouwen van Nu (VvN) afdeling Hummelo, Keppel en Drempt wordt georganiseerd, vindt plaats in de Gouden Karper in Hummelo en begint om 19.45 uur. Op deze open avond is iedereen welkom, dus ook niet-leden en heren.

Paul Janknegt maakte vanuit Kaapstad een tocht over een ruige en woeste oceaan naar ‘Davis Station', een permanent bemand Australisch poolstation op Antarctica. Tijdens zijn presentatie vertelt hij over de tijd die hij daar doorbracht en het onderzoek dat hij deed als wetenschapper en bioloog op Antarctica, een van de koudste plekken op aarde, een wit continent van sneeuw en ijs, maar ook een plek van adembenemende landschappen waar nieuwsgierige Keizerspinguïns leven.
De Vereniging Vrouwen van Nu Hummelo, Keppel en Drempt telt op het ogenblik 110 leden. Het jaarprogramma van de biedt een tiental avonden met de meest gevarieerde thema's. Binnen de afdeling zijn er ook een aantal interessegroepen zoals een leeskring, culturele kring, tuinclub, handwerkclub en twee kookclubs.
De entreeprijs inclusief koffie en pauzedrankje bedraagt 5 euro voor leden en 8 euro voor niet-leden. Inlichtingen:  www.vrouwenvannu.nl/hummelokeppeldrempt of bel voorzitter Aldy Ploeger, 06 - 3060 9131.

In de zomer trekken de keizerspinguïns naar een kouder stuk op de Zuidpool. Foto: archief Paul Janknegt