Willy Niesink krijgt voor haar werk in de kerk door pastoor Scheve de Willibrordplaquette uitgereikt tijdens haar afscheid. Foto: Ciska Gerritsen
Willy Niesink krijgt voor haar werk in de kerk door pastoor Scheve de Willibrordplaquette uitgereikt tijdens haar afscheid. Foto: Ciska Gerritsen

Willy Niesink stopt als koster

KEIJENBORG – Als blijk van waardering en dank voor al het werk dat koster Willy Niesink de afgelopen jaren heeft verricht voor de rooms-katholieke kerk in Keijenborg, hebben de locatieraad en pastoraatsgroep een Willibrordplaquette aangevraagd, welke haar in de viering op Eerste Pinksterdag vanwege haar afscheid is overhandigd door pastoor Scheve.

Onlangs werd Willy gehuldigd voor haar 40-jarig lidmaatschap van het parochiekoor, gelukkig blijft ze hierin gewoon doorzingen. Ook zorgt zij samen met Toos Sessink iedere week voor de schoonmaak, zodat de kerk er netjes bij staat.
In 2007 is Willy Niesink gestart om wijlen Reina Hermans te helpen met het kosterwerk. Ieder weekend was er een viering, waarvan 80% eucharistievieringen. Bovendien waren er toen nog veel uitvaarten die werden verzorgd vanuit het kerkgebouw. De crematoria kwamen pas later in opmars.

De wensen van de familie die kenbaar waren gemaakt aan de uitvaartverzorgers werden zo veel mogelijk tot uitvoering gebracht. Zo kon en kan men nog steeds achterin de kerk (aula) worden opgebaard. Men kan dan als familie zo vaak men wenst afscheid nemen van de overledene. En uiteraard kan er nog steeds vanuit de kerk een uitvaart worden verzorgd.
Later, na het overlijden van Reina Hermans in 2010, werd Willy Niesink het eerste aanspreekpunt van alle zaken in de kerk. Van het openen van de kerk bij koorrepetities tot de voorbereidingen voor de eerste heilige communie, het vormsel, het huwelijk en een uitvaart.
Ook bij de overige gebeurtenissen in de kerk stond ze haar ‘mannetje'. Zij zorgde ervoor dat alles goed was voorbereid en netjes gereed stond. Zij onderhield ook contacten met de voorgangers.
Afgelopen december gaf Willy Niesink aan dat al het kosterwerk haar te veel moeite kostte, daar haar gezondheid haar wat in de steek liet. Ze werd in het weekend al een tijdje geholpen door Hans Limbeek en doordeweeks door Gerard Stapelbroek.
Nu Willy Niesink stopt, komt er een eind aan een tijdperk. Om tot een nieuwe invulling van de kostertaken te komen zijn nieuwe mogelijkheden verkend en zijn er diverse mensen benaderd. Het heeft even geduurd maar met trots kunnen zij nu mededelen dat er een groepje mensen is dat de taken van Willy Niesink overneemt. Zo zullen doordeweeks Gerard Stapelbroek en Paul Seesing de zaken verzorgen en zullen in het weekend (zondag) Hans Limbeek en Ciska Gerritsen dit doen. De groep onderhoudt onderling contact, mocht er zich onverwachts iets voor doen.

Mocht men denken, ik wil ook graag wat betekenen voor de kerk, aarzel niet en meld je aan bij Ciska Gerritsen, 06-10065324 of op donderdagochtend van 10.30 tot 11.00 uur op het secretariaat.