Toertocht door de Achterhoek. Foto: PR
Toertocht door de Achterhoek. Foto: PR

Toertocht Ronde van de Achterhoek

REGIO - Op zondag 26 juni krijgt de amateurwielrenner de kans om de toertocht ‘Ronde van de Achterhoek’ te fietsen. De route is vergelijkbaar met de koers die op zondag 28 augustus door de (inter)nationale profrenners wordt verreden. 

Zondag 26 juni zijn er drie locaties in de Achterhoek waar de toertocht gestart kan worden. Tussen 8.30 en 10.30 uur kan men starten vanaf Familierestaurant 't Noorden aan de Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten, vanaf RTC de Stofwolk aan de Rietmolenseweg 5 in Eibergen en Eetcafé Jansen&Jansen aan Spalstraat 1 in Hengelo.
Nieuw dit jaar is dat er maar liefst keuze is uit drie routes. De complete route van 140 kilometer, welke nagenoeg hetzelfde is als de profronde, een ronde van 120 kilometer en een tocht van 90 kilometer. Deze laatste route is uitgepijld. De overige twee afstanden zijn te fietsen door middel van GPX.
Het inschrijfgeld bedraagt vijf euro. NTFU-leden betalen vier euro. De voorinschrijving is gestart via de website van Fietssport, www.fietssport.nl. Ook kan er ter plekke op de dag zelf ingeschreven worden.
De route doorkruist het Achterhoekse landschap. Het typische coulisselandschap kenmerkt zich door de enorme afwisseling. Na elke bocht ontdek je weer een nieuw decor. Een deel van de route is onverhard en gaat over goede gravelstroken en kasseien. Onderweg kom je langs diverse gastvrije horecagelegenheden waar een stop gemaakt kan worden.
Achterhoek in Beweging is de katalysator van onder andere deze activiteit. Samen met de acht Achterhoekse gemeenten hebben zij een programma opgesteld waarbij de kracht van bewegen en een gezonde leefstijl in de Achterhoek centraal staat.


rondevandeachterhoek.nl 

www.fietssport.nl