Halmac actie op de Kappenbulten. Foto: Han Gerritsen

Halmac actie op de Kappenbulten. Foto: Han Gerritsen

Halmac weer garant voor spektakel

HALLE - Had de Halmac begin april al de Open Nederlandse Kampioenschappen voor zijspannen en quads, nu in het laatste weekend van mei heeft de KNMV gemeend op zondag de solomotoren voor het ONK op het Halse circuit de Kappenbulten om de hoogste eer te moeten laten strijden.. 

De meest spectaculaire klassen, de 250cc en de 500cc strijden om de punten in de race voor de Nederlandse titel, daarnaast worden er ook nog in de zelfde klassen en de 125cc voor de Cup gereden. Rijders uit geheel Nederland en daarbuiten zullen naar Halle komen om op het professionele circuit voor elke meter te strijden.
Op zaterdag is er een uitwisselingswedstrijd van clubs uit de regio de zogenaamde UMX- wedstrijden. Honderden recreatieve rijders melden zich daar jaarlijks voor aan en velen van hen zullen zich willen meten. De UMX staat altijd garant voor mooie wedstrijden.
Beide dagen beginnen de training om 8.30 uur en starten de eerste manches rond het middaguur. Zaterdag is de toegang gratis. Zondag wordt entree geheven voor volwassenen en kinderen vanaf dertien tot achttien jaar. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen.