Werken van Sybrecht Bosker en Elly van der Graaf. Foto: Linda Roelfszema

Werken van Sybrecht Bosker en Elly van der Graaf. Foto: Linda Roelfszema

De Raadskelder start exposities met ‘Dual Nature’

Cultuur

DOESBURG - De eerste expositie na corona in de Doesburgse Raadskelder is ‘Dual Nature’ met schilderijen en textiele werken van kunstenares Sybrecht Bosker en sieraden van Elly van der Graaf. De sieraden en portretten vormen een natuurlijk schitterend geheel. Deze expositie loopt tot en met 19 juni en is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Sybrecht Bosker was, naast haar werk als lerares beeldende vorming, actief in het werken met textiel en keramiek. In 2006 stopte zij met lesgeven; daardoor er tijd kwam voor eigen experimenten met diverse technieken. Reizen en verblijven in de natuur, zijn haar inspiratiebronnen. Bij haar textiele panelen gebruikt zij zelfgemaakt zijdevlies; hierop wordt geschilderd en er volgen uitwerkingen met hand- en/of machineborduurwerk. Zij verwerkt soms keramieke en/of organische materialen in deze textiele doeken. Blauwe en turquoise tinten voeren veelal de boventoon.
Elly van der Graaf ontwerpt op innovatieve wijze, samen met haar man, sieraden met onbewerkte stenen, waarin de natuurlijke breukvlakken zichtbaar blijven, maar ook met speciaal geslepen stenen. Zij volgde diverse cursussen bij meester- goudsmeden en -slijpers. Elly wil, samen met haar man, vernieuwingen en vooral een ander gebruik van materialen laten zien in hun sieraden. Het is haar passie om niet voor de hand liggende mogelijkheden te benutten om een harmonieus sieraad te creëren. Werk van deze kunstenares was onder meer te zien tijdens de Nationale Kunstdagen.
Stichting De Raadskelder Doesburg streeft ernaar vele bezoekers laten genieten van prachtige kunst in deze bijzondere eerste expositie. De Raadskelder van het Stadhuis is te vinden aan de Philippus Gastelaarsstraat 2. De toegang is gratis.