Piet Piersma zet zich in voor Oekraïne en organiseert een benefietconcert. Foto: Liesbeth Spaansen
Piet Piersma zet zich in voor Oekraïne en organiseert een benefietconcert. Foto: Liesbeth Spaansen

Vordense koren zingen voor Oekraïne

VORDEN – Gospelkoor Inspiration – Vorden geeft samen met het Vordens Mannenkoor op zondagmiddag 3 april een benefietconcert in de Christus Koningkerk aan Het Jebbink 8 te Vorden, als onmisbare steun en solidariteit voor Oekraïne. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open vanaf 14.30 uur.

Dirigent Piet Piersma van Gospelkoor Inspiration - Vorden vroeg zich na al dat oorlogsgeweld af, wat hij kon doen om de mensen in Oekraïne te steunen en te troosten. "Machteloos kijk je toe en probeer je de verschrikkelijke en verwoestende gevolgen van de oorlog in Oekraïne te verwerken. De situatie in Oekraïne is verschrikkelijk en schreeuwt als je de beelden ziet om actie van iedereen die een bijdrage kan leveren. Acties worden er op dit moment op grote schaal georganiseerd en dat geeft mij een warm gevoel. Maar wat te doen hier in Vorden. Aan diverse woningen zag ik als solidariteit met Oekraïne de Oekraïense vlag wapperen. Dat vond ik een heel goed idee om ook mee te beginnen! Als dirigent weet je dat muziek maken en zingen verbindt, herenigt, troost biedt juist in moeilijke tijden. Deze gedachte willen omzetten in daden, maar hoe? In mijn eentje kan ik niet zo veel, maar samen met anderen misschien wel. Het antwoord lag toen al heel snel voorhanden, namelijk het organiseren van een benefietconcert, samen met andere zangers.”

Muziek maken 

en zingen 

verbindt, 

herenigt 

en biedt troost

Zowel Gospelkoor Inspiration Vorden als het Vordens Mannenkoor zaten gelijk enthousiast op één lijn, namelijk doen en wel op korte termijn! Niet alleen de beide koren verlenen belangeloos hun medewerking, maar ook de zeer kundige dirigent en pianist Christo Guenov, geboren en opgegroeid in Sofia (Bulgarije) zal diverse pianowerken ten gehore brengen. Ook al is de aanleiding dieptriest, zij gaan er toch een mooie middag van maken en hopen dat door ieders aanwezigheid deze middag een financieel steentje kan worden bijdragen als steun voor het Oekraïense volk.
De toegang is gratis, maar er wordt wel een collecte gehouden. De gehele opbrengst is bestemd voor hulp aan slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.