Quintus speelt fanatiek
ondanks lege tribunes

HENGELO – Zaterdag 13 en zondag 14 november speelden verschillende teams van Handbalvereniging SV Quintus hun competitiewedstrijd. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen was er geen publiek, maar toch werd er fanatiek gespeeld dit weekend.

Quintus Heren Senioren 2 speelde zaterdagavond uit in Arnhem tegen ESCA 1. Beide teams wisten dit seizoen nog geen punten te halen, dus er stond voor allebei veel op het spel. De mannen van Quintus begonnen goed aan de wedstrijd en wisten met een aantal snelle tegenaanvallen een lichte voorsprong op te bouwen. Ruststand 9-12. Direct na rust schakelde ESCA een tandje bij waardoor de mannen van Quintus plots tegen een achterstand aan keken en volledig uit hun spel raakten. Door onnodig balverlies en onzuiver afronden kon de achterstand niet meer goedgemaakt worden, waarmee Quintus de wedstrijd onnodig verloor. Eindstand 20-18.

Zondag 14 november was Huissen, de koploper, de tegenstander van Quintus Heren Senioren 1. Quintus kwam moeizaam op gang en keek al snel tegen een flinke achterstand aan. Vlak voor rust werd dit teruggebracht naar een 8-11 achterstand. Ook de tweede helft werd slecht gestart maar op tien minuten voor tijd werd de stand gelijk getrokken. Even was er een voorsprong van twee punten maar deze werd niet vastgehouden. Einduitslag 19-19.

De Dames van Quintus moesten zondag thuis tegen Artemis. Het spel liep een beetje gelijk op, maar helaas slaagde de Dames van Quintus er niet in om punten te pakken, en ze verloren met 11-19.

Quintus HA1 moest deze dag tegen Erix HA1. De mannen van Quintus waren vandaag snel van start met scoren en de verdediging stond als een muur. Het was een sportieve wedstrijd tussen de twee clubs uit de Achterhoek, met als eindstand 30-14 in het voordeel van Quintus.

Vandaag moest dames B van Quintus tegen HCL. Het was een prima wedstrijd om te spelen, de aanvallen waren goed en de dekking was ook fijn. De eindstand van de wedstrijd: 12-15 verloren helaas.

Quintus E1 speelde dit weekend in Zevenaar, tegen de tweedejaars E-meiden van OBW E1. Vanaf het eerste moment lag het tempo vrij hoog. Er werd ook aan beide kanten fanatiek verdedigd. Ondanks wat afstandschoten die mis gingen, wist Quintus voldoende te scoren. Verdedigend stonden de jongens uit Hengelo ook goed. Zij hielpen elkaar waar het nodig was en bleven netjes voor de aanvallers staan. Uiteindelijk kwam Quintus E1 niet in de problemen en won het met 1-6!

Op zondag moest Quintus D1, koploper in de competitie, spelen tegen de nummer 2: Reehorst D1. Het was direct een spannend en doelpuntrijk duel. Bij rust stond het 5-7 voor Reehorst. Ook in de tweede helft bleken de gasten effectiever en wisten zij de voorsprong te vergroten. Quintus D1 verloor uiteindelijk met 8-14. Dinsdag 16 november staat de inhaalwedstrijd op het programma tegen Blauw Wit D1.