Kort

Acties Opvang Noach

HALLE – Opvang Noach aan de Aaltenseweg in Halle probeert op verschillende manieren aan extra (financiële) middelen te komen voor de opvang van dieren, zoals voer en medicatie. Toon en Petra doen het allemaal met liefde en op vrijwillige basis en hebben de ondersteuning en acties zeker nodig om het allemaal rond te krijgen.

De opvang heeft aan het geld van de sponsorzegels van de Jumbo een welkome bijdrage. Ook staat er nog steeds een kledingcontainer voor goede gebruikte kleding en schoeisel. waarvan de opbrengst ook de dieren ten goede komt en vliegen de handdoeken en fleece er doorheen.
Op 2 en 3 oktober, het weekend voor dierendag worden er tussen 11.00 en 15.00 uur informatiefilms getoond over de opvang en kunnen kids wat kleins maken. Dus gezellige leerzame uurtjes. Daarnaast heeft Opvang Noach weer een start gemaakt met de educatie.
Wie weet tot ziens en alvast bedankt namens de beestenboel.

info@opvangnoach.nl

opvangnoach.nl


Drempt viert Kleintje Kermis

DREMPT - Het kermiscommité van Drempt organiseert op 19 en 20 september een Kleintje Kermis voor (oud) inwoners van het dorp. Het alternatieve kermisfeest wordt volgens de geldende maatregelen georganiseerd. Dit betekent onder andere dat het op een afgesloten terrein is waar de maximaal 750 bezoekers een dagticket en coronatoegangsbewijs voor nodig hebben.

Op zondag 19 september wordt afgetrapt met het jeugdvogelschieten om 12.00 uur. Op maandag 20 september starten om 10.00 uur de kinderspelletjes en het koningsschieten. Beide dagen staat er in de middag een coverband op het podium in de feesttent van Hoppenreijs tot 19.00 uur.
Volgend jaar hoopt de organisatie weer een volledig kermisprogramma te kunnen bieden, compleet met traditionele optocht, eetgelegenheid in het Hessenhuus en Q-Musiq the Party. Maar afgaand op de snelheid van het aantal aanmeldingen en enthousiaste reacties van dorpelingen wordt het ook dit jaar vast ouderwets gezellig.


Expositie St. Joriskerk

DREMPT - Op zaterdag 25 en zondag 26 september exposeren in de St. Joriskerk aan de Rijksweg 1 te Voor-Drempt vier kunstenaars. De kerk is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Maryan Bömer uit Doetinchem laat zilveren sieraden zien, soms gecombineerd met allerlei andere (ook natuurlijke) materialen.
Anneke Groot Roessink uit Laag-Keppel schildert in acryl; vrolijk, veelal figuratief, maar ook abstract.
Inge Zwolle uit Barchem schildert heel verfijnd met name stillevens en portretten (in opdracht). Van erg klein tot zeer groot formaat.
Eesjen Ploeg uit Hoog-Keppel combineert in haar werk op verrassende wijze schildertechnieken met textiel en naaldkunst. Ze werkt graag abstract en gebruikt ook natuurlijk materialen.

stjoriskerkdrempt.nl