De Zonnebloem heeft aandeel in Nationale Ziekendag 2021

ZELHEM/HALLE - Zondag 12 september was het Nationale Ziekendag, een initiatief van de Zonnebloem, dat in 1974 is gestart. Veel mensen kennen wel iemand die een ziekte onder de leden heeft. En dan geen griepje of een vervelende verkoudheid, maar iets ernstigs, vaak chronisch. 

Daarom weten veel mensen ook wat voor impact dat heeft op het leven van diegene en zijn of haar naasten. Het doel was en is om Nederlanders bewust te maken van de zieken en gehandicapten in hun eigen leefomgeving en om contact en integratie tussen zieken/gehandicapten en hun ‘gezonde’ omgeving te bevorderen. 

'Dag voor iedereen'
Deze boodschap is dus voor iedereen bedoeld, niet specifiek voor de mensen (vrijwilligers) die al actief zijn bij De Zonnebloem. Ook in veel kerken stond Nationale Ziekendag op 12 september centraal. Landelijk wordt dus aan Nederlanders gevraagd of ze mensen kennen in hun eigen omgeving die ziek of gehandicapt zijn en of ze eens contact willen leggen. Op deze ‘dag voor iedereen’ vraagt de Zonnebloem extra aandacht voor de relatie tussen gezonden en zieken en dat is geen eenrichtingsverkeer; de levenservaring van zieke mensen kan inspirerend zijn voor gezonde mensen. Vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Zelhem-Halle hebben plantjes bezorgd bij een zieke medemens: een klein gebaar met een grote uitwerking!

Contact
Wie belangstelling heeft voor het werk van de Zonnebloem of overweegt om vrijwilliger te worden, kan altijd contact opnemen met Alie Jansen (hoofd bezoekwerk).



Aliejansen48@gmail.com

0314-622915