Help mee en geef nierpatiënten hun leven terug !

ZELHEM - Zoals al vele jaren gebruikelijk wordt er ook dit jaar, in de derde week van september, weer gecollecteerd voor de Nierstichting. Door heel Nederland collecteren in deze week duizenden vrijwilligers met als doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het welzijn van nierpatiënten. Voor nierpatiënten is het heel moeilijk een normaal leven te leiden. Het komt in feite neer op ‘overleven’ waar alles op afgestemd moet worden.

Het collectegeld is hard nodig, want jaarlijks overlijdt nog steeds één op de zes dialysepatiënten. De Nierstichting zet samen met toponderzoekers alles op alles om hier verbetering in te krijgen en nierziekten te genezen. Dit kunnen ze alleen dankzij de collecte. Help je ook mee?

Collectanten 

maken het 

verschil voor 

nierpatiënten!


“De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt Henk Winkel, collectecoördinator van de Nierstichting, in Zelhem / Halle. “Wij zijn ontzettend blij met onze collectanten. De inzet van deze vrijwilligers – ieder jaar weer - maakt namelijk écht het verschil.”

Voor de landelijke collecteweek van 19 t/m 25 september zoekt de Nierstichting nog enthousiaste collectevrijwilligers in en rond Zelhem. Ook dit jaar wordt gecollecteerd met de nodige voorzorgsmaatregelen vanwege Corona, zo is er een extra optie voor contactloos doneren met behulp van QR-codes op de collectebussen. Alles voor de veiligheid van de gever en de collectant!

Aanmelden als collectant voor de Nierstichting
Helaas bereiken we nog niet alle adressen met de collecte en hebben we nog hulp nodig! In Zelhem maar ook in het buitengebied zou extra hulp zeer welkom zijn. Help jij ook een paar uurtjes mee in de derde week van september? Met een kleine moeite maak je een groot verschil!

Meld je aan bij Henk Winkel, tel. 0314-631906 of via https://nierstichting.nl/2uur.


Kijk voor meer informatie op: www.nierstichting.nl