De gehele opbrengst gaat naar schooluniformen en schoenen voor schoolkinderen in Zuid-Afrika. Foto: st. Talemountain

De gehele opbrengst gaat naar schooluniformen en schoenen voor schoolkinderen in Zuid-Afrika. Foto: st. Talemountain

Openlucht kledingmarkt voor kinderen in Zuid-Afrika

DOESBURG - Op 3 en 4 juli is er een kledingmarkt en open huis van 11.00 tot 16.00 uur in de tuin van De Schilderschool, Oranjesingel 16 te Doesburg. De kleding wordt uitgestald in de voortuin van de Schilderschool, waar genoeg ruimte is om het voor iedereen toegankelijk en veilig te houden.

De afgelopen tijd is er tweedehands kleding van goede kwaliteit ingezameld, wat verkocht zal worden om geld in te zamelen voor Stichting Table Mountain. De gehele opbrengst gaat naar schooluniformen en schoenen voor schoolkinderen in Zuid-Afrika, in de omgeving van Kaapstad.

In februari van 2022 gaan donateurs uit Nederland zelf naar Zuid-Afrika om samen met Stichting Table Mountain schooluniformen voor de kinderen aan te schaffen en te doneren aan kinderen in de sloppenwijken. De ouders zelf hebben te weinig geld om deze schooluniformen te financieren. Daardoor mogen de kinderen niet naar school.

Naast de kledingmarkt is er er ook open huis bij de vernieuwde Schilderschool. In de Schilderschool is een tentoonstelling aanwezig van GraVuur. Dit zijn beelden gebrand met vuur op hout. Meer informatie over deze unieke techniek op www.gravuur.nl. De expositie heeft als thema: 'de schoonheid van Zuid-Afrika'. Straatkinderen en de Big Five zijn het onderwerp. Van de opbrengst van de gravuren die verkocht worden gaat de helft naar hetzelfde doel.


www.tablemountain.org

www.schilderschool.info