Muziekvereniging Hummelo/Keppel hoopt op succesvolle Anjeractie

Muziekvereniging Hummelo/Keppel hoopt op succesvolle Anjeractie

HUMMELO - Muziekvereniging Hummelo en Keppel doet mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren van 28 mei tot en met 5 juni 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren.

Muziekvereniging Hummelo en Keppel wil met de opbrengst een instrumententuin organiseren. Wat zou het weer mooi zijn om samen muziek te kunnen maken voor publiek, zo kunnen ze ook bij Muziekvereniging Hummelo en Keppel haast niet wachten tot de coronamaatregelen niet meer zo streng zijn.

Bij de vereniging wil men kinderen en volwassenen kennis laten maken met diverse instrumenten, het bespelen ervan en natuurlijk het samen spelen. Ze hopen dat ze mensen enthousiast kunnen maken om (weer) muziek te gaan maken en willen hierbij samen kijken naar de mogelijkheid om dit binnen de muziekvereniging te gaan doen.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto opbrengst weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.

Maak gebruik van de QR-code om de donatie over te maken. Deze is actief sinds 28 mei. Check ook de website www.muziekvereniginghummeloenkeppel.nl, Facebookpagina: Muziekvereniging Hummelo en Keppel of andere berichten op social media.