NL-Alert testbericht op maandag 7 juni

REGIO - NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat waarschuwt en informeert over noodsituaties in de buurt. Op maandag 7 juni verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Zo ervaart iedereen hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet.

Het NL-Alert testbericht komt binnen op de mobiele telefoon. Daarvoor moet de mobiel opgeladen zijn én aanstaan. Wie oordopjes of een koptelefoon gebruikt, moet er rekening mee houden dat het NL-Alert luid kan binnenkomen. NL-Alert waarschuwt en informeert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. Denk aan een grote brand op een industrieterrein, onverwacht noodweer of een giftige stofwolk na een explosie.
Wie een NL-Alert ontvangt, kan het bericht het beste goed lezen en direct in actie komen. Het is goed om ook de mensen in de omgeving daarbij te helpen.
Er kunnen meerdere redenen zijn waarom iemand het NL-Alert niet ontvangt. Dat kan zijn omdat de mobiele telefoon uitgeschakeld stond, of op vliegtuigstand. Of omdat er tijdelijk geen bereik was. Ook kan het zijn dat de mobiele telefoon niet verbonden was met een zendmast die het NL-Alert uitzond.
Deze campagne is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van het Fonds voor interne veiligheid van de Europese Unie in het kader van ‘Balancing Security and Mobility'.