Enkele vrijwilligers brengen jubileumbroodjes naar de deelnemers. Foto: Joop Groot Roessink

Enkele vrijwilligers brengen jubileumbroodjes naar de deelnemers. Foto: Joop Groot Roessink

Jubileumbrood bakkerij Scholten als Pinksterattentie voor deelnemers van de Zonnebloemafdeling

ZELHEM/HALLE - Voorlopig kunnen er nog geen activiteiten worden georganiseerd voor de deelnemers van de Zonnebloemafdeling Zelhem/Halle. Dat missen de meesten enorm. Juist deelnemers van de Zonnebloem, mensen met een lichamelijke beperking, hebben beperkte bewegingsvrijheid en door de coronamaatregelen soms minder sociale contacten.

Gelukkig hebben de Zonnebloem-vrijwilligers op een veilige en verantwoorde manier geprobeerd dat contact met hun deelnemers te onderhouden. En dat wordt zeer gewaardeerd. Het ziet er naar uit dat er binnenkort weer wat meer mogelijk wordt. Velen zijn inmiddels gevaccineerd en dat geeft toch wel meer mogelijkheden. Het afdelingsbestuur hoopt na de zomer voorzichtig weer wat activiteiten te kunnen opstarten.

Pinksterattentie
Van tijd tot tijd verrast de afdeling de deelnemers met een kleine attentie. Dat werd net voor Pinksteren ook gedaan. Alle honderd deelnemers hebben een heerlijk broodje ontvangen uit handen van de vrijwilligers. Bakkerij Scholten, die deze maand het 25-jarig jubileum viert, heeft dit mogelijk gemaakt door een flinke korting te geven op het speciale jubileumbrood. "Daarvoor de hartelijke dank en we wensen Sandra en Henry Scholten een goede toekomst toe. De Zonnebloem waardeert deze vorm van sponsoring zeer; een schappelijke prijs maakt het financieel mogelijk een dergelijke attentie voor onze deelnemers te realiseren", laat de Zonnebloem-afdeling weten.

Wie belangstelling heeft voor het werk van de Zonnebloem of overweegt om vrijwilliger te worden, kan contact opnemen met Alie Jansen (hoofd bezoekwerk).

Aliejansen48@gmail.com

tel. 0314-622915